Iskusna Breša slavila u Kragujevcu

U trećem kolu Lige šampiona, vaterpolisti Radničkog poraženi su na svom bazenu, od sjajne ekipe Breše, rezultatom 14:8.

Italijanski tim, sačinjen od velikog broja kako bivših tako i sadašnjih reprezentativaca, znatno je iskusniji i dugo igra zajedno, što je pokazao i u bazenu i sasvim zasluženo odneo bodove iz Kragujevca.

Početak susreta nije nagoveštavao krajnji ishod. Radnički je meč otvorio sigurnom realizacijom igrača više preko centra Josipa Vrlića, a posle preokreta Italijana izjednačio je na isti način – 2:2. Gosti su se potom „odlepili“ na „plus dva“, ali je Stanojević pred kraj prve deonice uhvatio priključak (4:3).

Breša je meč praktično prelomila u drugoj četvrtini, zahvaljujući sjajnim kontranapadima i dobroj zoni, za koju Kragujevčani nisu imali rešenja. Radnički nije koristio ni brojčane prednosti, dok su Italijani iskusno realizovali sve svoje šanse, pa su na poluvreme otišli sa pet golova prednosti – 9:4.

Potom su održavali stečenu prednost sve do samog kraja, pa su posle ovog kola na deobi prvog mesta sa Olimpijakosom sa sedam osvojenih bodova.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je italijanski reprezentativac Vinćenco Rencuto sa četiri gola, a sa po tri su ga pratili kapiten Kristijan Prešuti i Vinćenco Dolče. Na drugoj strani, Josip Vrlić i Nemanja Stanojević prednjačili su sa po dva gola.

Iako se kragujevačka publika nije radovala bodovima svojih izabranika, mogla je da uživa u odčičnim potezima velikih vaterpolo majstora. Utakmica je protekla u odličnoj atmosferi, ali i slavljeničkoj, pošto je pre početka meča Radnički uručio prigodan poklon Đorđu Laziću, centru Breše, povodom osvajanja zlata na Olimpijskim igrama u Tokiju.

U utorak uveče Kragujevčani kreću put Splita, gde ih najpre od 25. do 28. novembra očekuje pet utakmica turnira prve grupe Regionalne lige, a u utorak, 30. novembra i novi meč Lige šampiona, sa ekipom Jadrana.

Radnički – Breša 8:14 (3:4, 1:5, 1:2, 3:3)

KRAGUJEVAC – Bazen: SPD „Radnički“. Sudije: Arkadi Voevodin (Rusija) i Radoslav Korizna (Poljska).

RADNIČKI: Dobožanov, Branković 1, Stanojević 2, Janković 1, Ćuk 1, Radulović, Ukropina 1, Pljevančić, Toholj, Miličić, Lukić, Vrlić 2, Todorovski. Trener: Stevanović.

BREŠA: Tešanović, Dolče 3, Prešuti 3, T. Đanaca, Lazić, Vapenski 2, Rencuto 4, Balzarini, Alezijani 1, Luongo, Di Soma 1, Gito, M. Đanaca. Trener: Bovo

Post Author: Milan

Ostavi komentar