Igrao sam u klubu koji pronosi slavu srpskog vaterpola

Ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić posetio je danas Ekonomsku školu u Kragujevcu i prisustvovao treningu Vaterpolo kluba „Radnički“.

U ime grada, ministra je dočekao Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport.

Drago mi je što se nalazim danas upravo u Kragujevcu, u gradu u kome sam završio svoju vaterpolo karijeru, gde sam živeo godinu dana, za koji me vežu jake emocije i sećanja. Igrao sam u klubu koji sada već pronosi slavu srpskog vaterpola, klub koji je u prethodnom periodu pokazao da sistemskim ulaganjem, uz podršku lokalne zajednice i Vlade Republike Srbije, zajedno za stručnim kadrom i sportistima, prave izuzetne rezultate.

Ono što smo uspeli zajedničkim snagama u prethodnom periodu, kroz kovid program je da podržimo prve godine 9 klubova, druge godine 11 klubova. Vlada Republike Srbije je u dva navrata dala izuzetno značajnu finansijsku podršku svim klubovima, ukupne vrednosti 1,1 milijardi dinara prve godine i 1,2 milijarde druge godine.Shvatili smo koliko je važno da se pomogne sport na lokalu u ovim otežanim okolnostima.

U drugoj tranši pomoći, Vaterpolo klubu „Radnički“ pomogli smo sa 44,5 miliona dinara što nam je ovaj klub uzvratio vrhunskim rezultatima i jačom i većom bazom, animacijom i motivacijom većeg broja dece koja žele da treniraju ovaj sport. Danas smo sa predstavnicima grada razgovarali o budućim ulaganjima. Prvenstveno, možda i najznačajnija potreba je omogućavanje više termina za plivačke i vaterpolo klubove. Smatramo da je zbog toga neophodno da se osposobi letnji bazen da radi tokom cele godine, kroz izradu projekta i finansieanje ugradnje grejanja i postavljanja lake konstrukcije-balona čime bismo dobili još jedan zatvoreni bazen i omogućili veći broj termina za plivanje – najavio je ministar Udovičić.

Ministar je posetio i Ekonomsku školu u kojoj se nalazi jedna od retkih sala koja je ostala nerekonstruisana. Plan grada je da u naredne dve do tri godine sve fiskulturne sale na teritoriji grada Kragujevca rekonstruiše kako bi deca koja pohađaju škole imala najbolje uslove za časove fizičkog vaspitanja, kao i lokalni klubovi koji koriste ove sale.

Ovom prilikom, Ministarstvo omladine i sporta doniralo je Ekonomskoj školi sportsku opremu i rekvizite: dve košarkaške table, mrežu za odbojku sa stubovima, dva rukometna gola i 40 lopti. Jačanje baze školskog i rekreativnog sporta su takođe među prioritetima ministarstva.

Želim da se zahvalim gradonačelniku Kragujevca koji je u svoje prioritete rada uvrstio poboljšanje položaja mladih na teritoriji grada Kragujevca i jačanje sporta i drago mi je da Kragujevac ima prvologaše i sportiste sa kojima možemo da budemo ponosni. Znamo koliko je važno jačati i ostale sportske centre, ne samo Beograd, i zbog toga neizmerno hvala gradonačelniku Dašiću – kazao je ministar Udovičić prilikom posete Kragujevcu.

Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport zahvalio se ministru Udovičiću na poseti i dosadašnjoj pomoći. Politika grada, kada je reč o sportu je stavljanje akcenta na sportsku infrastrukturu i vrhunske sportske rezultate.

U narednom periodu radićemo na sportskoj infrastrukturi koja će omogućiti veći broj termina plivačima i vaterpolistima. Ekspanzija ovog sporta i velika regrutna baza koju danas imamo nije slučajna . Ona je velikim delom uslovljena našim brendom, Vaterpolo klubom „Radnički“, a sportisti iz ovog kluba kao i sam ministar Udovičić koji je sportsku karijeru završio u našem gradu, predstavljaju uzore mladima.

U prethodnom periodu radili smo na projektovanju partera otvorenih bazena, grad je iz sopstvenih sredstava finansirao celokupan projekat i očekujem da ćemo imati pomoć države u implementaciji tog projekta.

Sledeće što ćemo raditi je, ono što je ministar već najavio, da nađemo način da se letnji bazen koristi tokom čitave godine – kazao je Stevović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar