Humanost na delu

 

U Srbiji se u periodu od 10. do 20. oktobra obeležava „Festival mentalnog zdravlja“. Po prvi put se u organizaciju ove manifestacije uključio i grad Kragujevac, koji će nizom zanimljivih i atraktivnih programa obeležiti festivalske dane, značajne kako za sam grad, tako i region.

U akciju upotpunjavanja sadržaja manifestacije su se uključili i sportisti SPD Radnički, organizacije koja je puno puta pokazala društvenu odgovornost i bila učesnik u velikom broju programa ovakvog tipa.

U okviru festivala i u cilju produbljivanja empatije štićenika zavoda za smeštaj odraslih lica iz Malih Pčelica i domicilnog stanovništva, danas je na terenima odbojke na pesku u Velikom parku odigrana humanitarna odbojkaška utakmica između sportista Radničkog i korisnika pomenute ustanove.

Bila nam je čast da budemo domaćini jedne humanitarne akcije koja je približila naše sportiste i ljude iz Zavoda za smeštaj odraslih Male Pčelice. Pokazali smo da sport spaja ljude, približava ih i oplemenjuje. Bićemo partner svakome, a posebno ćemo voditi računa o osetljivim kategorijama ljudi, izjavio je Ivan Milošević, zamenik generalnog sekretara SPD Radnički.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar