Hladan tuš za “crvene” na “Čika Dači”

Fudbaleri Radničkog 1923 još jednom su rastužili svoje mnogobrojne pristalice porazom u susretu sa lazarevačkom Kolubarom na stadionu “Čika Dača” – 0:2 (0:0). Bio je ovo ukupno šesti poraz “crvenih” u sezoni, a čak četvrti na domaćem terenu, koji je došao u najtežem trenutku, nakon debakla u Gornjem Milanovcu.

Imali su izabranici Vladimira Radenkovića lepu priliku da se pred svojom publikom iskupe za težak poraz na gostovanju ekipi Metalca u prošlom kolu, ali su umesto toga dobili još jedan jak šamar od koga će im dugo brideti obrazi. Odigrali su Šumadinci ispod svakog očekivanja, bez one prepoznatljive energije koja ih je krasila na nekim prethodnim utakmicama, pa su, kada se sve sabere, zasluženo izgubili bitku sa objektivno boljim protivnikom.

Ogroman peh zadesio je Kragujevčane na samom početku utakmice. Nedovoljno oporavljeni Marko Mirić je već posle jedanaest minuta igre bio primoran da napusti teren, čime je Vladimir Radenković ostao bez svog glavnog napadačkog aduta, što se i te kako osetilo u nastavku utakmice.

Gosti iz Lazarevca su u periodu između 18. i 20. minuta dva puta zapretili preko iskusnog Vučetića, ali je Ivan Radoš, koji je danas stajao na golu umesto lakše povređenog Stojana Lekovića, u oba navrata dobro intervenisao.

Uzvratio je ubrzo domaćin preko Stefana Filipovića, koji je nakon prekida zahvatio loptu glavom, međutim golman Kolubare Stanivuković je sjajnom refleksnom reakcijom osujetio pokušaj štopera Radničkog 1923.

Istakao se potom i veteran na golu kragujevačkog superligaša Ivan Radoš, koji je u 23. minutu zaustavio udarac Miloša Filipovića, dok je na drugoj strani Veljko Trifunović slabo šutirao glavom posle centaršuta Nemanje Tomića.

Do kraja prvog poluvremena beležimo još i lukav pokušaj Stevana Kovačevića iz slobodnog udarca u 41. minutu, koji nije doneo promenu rezultata.

Verovali su navijači Radničkog 1923 da će njihovi ljubimci nakon prilično anemične igre u prvom poluvremenu sa mnogo više žara ući u nastavak susreta, ali su sve te njihove želje pale u vodu u 49. minutu, kada je Kolubara došla do vođstva.

Najveći deo posla odradio je kapiten Lazarevčana Nikola Janković, koji je potpuno neometan izneo loptu sa svoje polovine terene maltene do ivice šesnaesterca Kragujevčana, a onda proigrao Uroša Đuranovića, kome je preostalo da sa desetak metara matira Ivana Radoša.

Primljeni gol trgao je “crvene” iz letargije i naterao ih da mnogo odlučnije krenu ka golu protivnika.

Dragutinović je najpre u 57. minutu šutirao preko gola, a zatim se posle kornera u 61. minutu i udarca glavom Ognjena Lakićevića šansa ukazala i rezervisti Neđeljku Koviniću, ali je uporni Stanivuković uspeo nekako da iščeprka loptu mladom napadaču Radničkog 1923.

Parabola Saše Jovanovića u 71. minutu izmamila je uzdahe kragujevačke publike, baš kao i udarac Kovinića par minuta kasnije, koji je izblokirao Kočović.

Najbliži izjednačenju “crveni” su bili u 80. minutu, kada je Kovinić u sendviču između dvojice igrača Kolubare uspeo da uputi udarac sa ivice peterca, ali je lopta završila pored gola.

Sve dileme oko pobednika današnjeg susreta na “Čika Dači” otklonjene su u 90. minutu, kada je munjevitu kontru Lazarevčana na krajnje elegantan način krunisao Bogdan Mladenović, “bocnuvši” loptu ispred nemoćnog Radoša.

Sledi dvonedeljna prvenstvena pauza, koja će Kragujevčanima dobro doći da se oporave posle dva uzastopna poraza i povrate narušeno samopouzdanje.

Superligaška trka nastavlja se 16. oktobra, kada fudbalere Radničkog 1923 očekuje gostovanje niškom imenjaku, koji ove sezone igra daleko ispod očekivanja.

RADNIČKI 1923 – KOLUBARA 0:2 (0:0)

KRAGUJEVAC
Stadion: “Čika Dača”.
Sudija: Jovan Šegrt (Beograd).
Gledalaca: 500.
Pomoćnici: Goran Beljin (Bela Crkva), Nikola Rajevac (Vrbas).
Strelci: Đuranović u 49. i Mladenović u 90. minutu za Kolubaru.
Žuti kartoni: Kočović, Stojanović (Kolubara).

RADNIČKI 1923: Radoš, Varjačić, Lakićević, Filipović, Damjanac, M. Vidović, Kovačević (od 60. S. Jovanović), Tomić, Trifunović (od 80. Đ. Jovanović), Mirić (od 11. Dragutinović (od 60. Kovinić)), Burmaz (od 60. Ristović).

KOLUBARA: Stanivuković, Janković, Stojanović, Tumbas, Kočović, Lončar (od 85. Bakić), Nikolić, Vučetić (od 61. Mladenović), Filipović (od 84. Stanković), Andrić (od 71. Đenić) Đuranović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar