Grad Kragujevac za Divlje veprove priprema nov adekvatan teren

Član Gradskog veća za sport Predrag Stevović prisustvovao je treningu kluba američkog fudbala WILD BOARS i tom prilikom razgovarao sa igračima i predsednikom kluba Markom Vujancem o problemima i mogućnostima za jačanje kragujevačkog reprezentativnog kluba.

Divlji veprovi su simbol grada zbog čega moraju da imaju našu odgovarajuću podršku na promociji i podizanju svesti da su klub koji nas promoviše i predstavlja van granica naše zemlje, rekao je Stevović. U skladu sa rezultatima koje već godinama ostvaruju, grad Kragujevac će u najkraćem mogućem vremenu da im omogući odgovarajuću finansijsku potporu za jačanje u sezoni. Još važnije od finansijske pomoći je određivanje odgovarajuće lokacije za treninge i odigravanje utakmica. Pokušaćemo da im omogućimo odgovarajuću sportsku infrastrukturu koja će, s obzirom na to da imaju kadete i juniore, doprineti da u narednom periodu uvećavaju regrutnu bazu i razvijaju još brže i jače.

Divlji veprovi spadaju u vrhunske sportiste jer igraju u najvišem rangu takmičenja američkog fudbala u našoj zemlji, a rezultat koji ostvaruju u ovim amaterskim uslovima je neverovatan. Oni su promoteri naše zemlje i van granica, tako da grad Kragujevac nema drugog izbora osim da im pomogne da budu još jači i bolji klub, poručio je Stevović.

Grad nam je, imajući u vidu naše rezultate i da Kragujevac predstavljamo u najvećem mogućem svetlu, oduvek izlazio u susret i nadamo se da će se ta saradnja nastaviti i u budućnosti, kazao je Marko Vujanac, predsednik kluba Divlji veprovi. Da bismo mogli da idemo lestvicu gore u američkom fudbalu, glavni problem je nedostatak adekvatnog terena za treninge i održavanje utakmica. Teren za američki fudbal ne postoji nigde u Srbiji, a ako bi se napravio u Kragujevcu, bio bi prvi teren takvog tipa i te namene. To bi automatski značilo da bi sve reprezentativne utakmice morale da se igraju ovde, što bi dosta benefita donelo i gradu Kragujevcu, objašnjava Vujanac. On navodi da im je EFL (evropska liga američkog fudbala) ponudila da konkurišu za takmičenje koje bi okupilo 24 premijum timova iz cele Evrope. Da bi se to i dogodilo, ističe Vujanac, osim odgovarajućeg budžeta, uslov da konkurišu je da imaju stadion sa minimum 5 000 gledalaca. Sa takvim stadionom mi kao tim dobili bi mnogo, a sa druge strane dobio bi Grad i svi ostali sportovi, jer teren koji sada koriste zajedno sa drugim sportistima dosta trpi, a kako navodi, oni ne bi imali problem sa tim da se novi teren koristi za druge namene.

Post Author: Milan

Ostavi komentar