Fudbalerke Radničkog 1923 započinju prvenstvo u nedelju

Ovog vikenda startuje nova sezona u Super ligi Srbije za žene. Fudbalerke Radničkog 1923 na startu takmičenja, u nedelju od 17 časova na stadionu „Čika Dača“, dočekuju novajliju u ligi, ekipu Kolubare iz Lazarevca.

Kragujevačke su prethodnu superligašku sezonu, koja je naglo okončana zbog epidemije koronavirusa, završile na šestoj poziciji, čime su ostvarile svoj prvobitni cilj, a to je opstanak u ligi.

U novoj takmičarskoj sezoni, koja startuje ovog vikenda, fudbalerke Radničkog 1923 rešene su da naprave dodatni iskorak na tabeli i pozicioniraju se među ekipama iz gornjeg doma.

– Ove sezone je liga proširena sa osam na deset klubova, tako da nas očekuje dugo i naporno takmičenje. Ambicije su nam porasle u odnosu na prethodnu sezonu i sigurno ćemo pretendovati na mesto u gornjem delu tabele – poručuje Tamara Jurišević, kapiten kragujevačkog tima.

Nepovoljna situacija sa koronavirusom tokom leta u znatnoj meri se odrazila na pripreme ekipe za novu sezonu, koje su morale da budu sprovedene u ograničenim uslovima, uz striktno poštovanje propisanih epidemioloških mera.

– Zbog postojeće situacije sa koronavirusom, odlučili smo da kompletan tok priprema odradimo ovde u Kragujevcu, gde imamo odgovarajuće uslove za rad. Pripreme su bile veoma duge i naporne. Dosta smo radili na podizanju nivoa fizičke spreme i na uigravanju ekipe. Odigrali smo i par prijateljskih utakmica, tako da spremno dočekujemo start nove sezone – ocenjuje Juriševićeva.

Prva prepreka za Kragujevčanke u novoj sezoni biće novajlija u superligaškom društvu, ekipa Kolubare. Lazarevčanke su prošlu sezonu u Prvoj ligi Srbije okončale na drugoj poziciji, te su zajedno sa TSC-om iz Bačke Topole obezbedile mesto u višem stepenu takmičenja.

S obzirom na dvogodišnje iskustvo igranja u Super ligi, kao i prednost domaćeg terena, jasno je da ekipa Radničkog 1923 ima ulogu favorita u predstojećem susretu, ali je neophodna izvesna doza opreza, posebno jer će i Lazarevčanke biti izuzetno motivisane da ostave što je moguće bolji utisak na premijeri u superligaškom društvu.

– Ekipa Kolubare je za sve nas jedna velika nepoznanica. Radi se o novajliji u ligi sa čijim kvalitetima nismo preterano upoznati. U svakom slučaju, bićemo oprezne i daćemo sve od sebe da dođemo do sva tri boda na premijeri – podvlači naša sagovornica.

Utakmica između Radničkog 1923 i Kolubare igra se u nedelju, 9. avgusta, od 17 časova na stadionu „Čika Dača“. Zbog još uvek nestabilne epidemiološke situacije, utakmica će se odigrati bez prisustva publike, ali uz direktan televizijski prenos na Radio televiziji Kragujevac.

 

Izvor : KG SPORT Info

Post Author: Milan

Ostavi komentar