Fudbaleri Radničkog slavili u prvoj pripremnoj utakmici

Odlično izdanje izabranika trenera Dejana Joksimovića u prvoj kontrolnoj utakmici ove zime. “Crveni” su juče na pomoćnom terenu stadiona “Čika Dača” pobedili ekipu Kolubare iz Lazarevca sa ubedljivih 3:0 (3:0).

Izuzev Stojana Lekovića, Nikole Vlajkovića i Stefana Čolovića, koji imaju problema sa povredama, kao i Brazilca Evandra da Silve, koji se tek juče pridružio svojim saigračima, svi ostali igrači dobili su priliku na današnjoj utakmici, uključujući i nekolicinu momaka iz omladinske selekcije nedavno priključenih prvom timu. Najveću pažnju izazvao je svakako debitantski nastup nigerijskog napadača Žofrija Činedua, prvog pojačanja kragujevačkog superligaša u zimskom prelaznom roku. On je za 45 minuta, koliko je proveo na terenu, ostavio sasvim pristojan utisak, iako je uputio samo jedan ozbiljniji udarac ka protivničkom golu.

Nakon dva solidna pokušaja oporavljenog Mateje Dukića na samom početku utakmice, Luka Zorić je u 24. minutu doneo prednost kragujevačkom timu. Odlično se nekadašnji fudbaler IMT-a snašao u gužvi pred golom Kolubare i odbijenu loptu sa 6-7 metara poslao u mrežu.

Samo pet minuta bilo je potrebno Kragujevčanima da dupliraju vođstvo. Ovoga puta se u ulozi strelca našao osamnaestogodišnji Nikola Miličić, koji je iz neposredne blizine matirao golmana Kolubare Dejana Stanivukovića.

Malo je Lazarevčanima falilo da par minuta kasnije prepolove zaostatak, ali je lopta posle udarca Milojevića umesto u golu završila na stativi.

Na drugoj strani, Maksimović je u 42. minutu krunisao sjajno izdanje “crvenih” u prvom delu susreta za velikih 3:0 na poluvremenu.

Mada su obe ekipe drugo poluvreme započele u skroz izmenjenim postavama, Kragujevčani su nastavili da stežu obruč oko gola ekipe Kolubare, koja je samo zahvaljujući mladom čuvaru mreže Balši Popoviću, koji je skinuo dva “zicera” Milutinu Vidosavljeviću uspela da izbegne još ubedljiviji poraz u prestonici Šumadije.

Pored Vidosavljevića, u strelce je mogao da se upiše i omladinac Lazar Miletić, koji je takođe imao dve-tri povoljne situacije pred golom lazarevačkog tima.

Imali su i Lazarevčani jednu solidnu priliku u drugih 45 minuta preko novajlije Ćosića, ali je tom prilikom odlično odreagovao Miloš Mladenović, perspektivni čuvar mreže koji je ove zime stigao na “Čika Daču” iz paraćinskog Jedinstva.

Do odlaska u Antaliju na bazični deo priprema Šumadince očekuje još jedna provera, i to u utorak, 10. januara, protiv ekipe Mladosti u Lučanima.

RADNIČKI 1923 – KOLUBARA 3:0 (3:0)

KRAGUJEVAC
Pomoćni teren stadiona Čika Dača.
Sudija: Filip Petronijević (Kragujevac).
Strelci: Zorić u 24, Miličić u 29. i Maksimović 42. minutu za Radnički 1923.

RADNIČKI 1923: Raičević, Miličić, Ponjević, Kovačević, Tomović, M. Vidović, Krajišnik, Maksimović, Zorić, Dukić, Činedu. Igrali su još: Mladenović, Janković, Pecelj, Ivanović, Lakićević, U. Vidović, Milojević, Petrović, Stoiljković, Vidosavljević i Miletić.

KOLUBARA: Stanivuković, Radovanović, Mladenović, Kočović, Đokić, Kočić, Lončar, Milojević, Va. Ilić, Ve. Ilić, Kadrić. Igrali su još: Gudžulić, Vranešević, Ćorković, Vasiljević, Azemović, Nikolić, Radosavljević, Sadiković, Mrkić, Antić, Ćosić i Popović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar