FK „Radnički 1923“ će igrati u Evropi

Na Trgu vojvode Radomira Putnika, nakon direktnog prenosa utakmice poslednjeg kola Mozzart Bet Superlige između FK „Partizan“ i FK „Radnički 1923“ koju su pratili na velikom video bimu, Kragujevčani su uz bogat muzički program nastavili da slave plasman našeg kluba u evropska takmičenja, gde su im se po povratku iz Beograda priključili igrači i članovi stručnog štaba.

Današnja utakmica koja je završena rezultatom 2:2 nije uticala na već ostvareni cilj FK „Radnički 1923“ da zaigra u kvalifikacijama za Ligu konferencije i tako prvi put, nakon više od veka postojanja, uđe u Evropu. Među mnogobrojnim ljubiteljima sporta, proslavi ovog istorijskog uspeha prisustvovao je i gradonačelnik Kragujevca, Nikola Dašić.

Radnički je u svojoj 101. godini postao evropski klub. Ovo je velika pobeda celog Kragujevca i svih Kragujevčana, na čelu sa stručnim štabom i čitavom ekipom, od direktora, preko sportskog direktora, do poslednjeg igrača i oba golmana. Prisustvo svih ovih navijača govori koliko je ovo veliki uspeh i koliko Kragujevčanima to znači. Kragujevac jeste evropski, svetski grad i konačno smo i u segmentu sporta dostigli mesto koje nam pripada, istakao je Dašić.

U muzičkom delu programa nastupali su grupe Trajb i Rok art, Katarina Bogdanović, Vanja Marković, Čipi i Dejan Cukić, a čitavo slavlje je upotpunjeno i bikom na ražnju.

Post Author: Milan

Ostavi komentar