Fića fest u subotu

Tradicionalna manifestacija „Fića fest“ biće održana 14. put u Kragujevcu u subotu 23. juna u Velikom parku od 11 do 17 časova.

Uz prigodan kulturno umetnički program, i dalje najpopularnije vozilo na našim prostorima defilovaće pred posetiocima i vernim ljubiteljima fića.

Oko 100 vlasnika „Zastave 750“, prisustvovaće na „Fića festu“, koje već 14. godinu za redom organizuje Udruženje ljubitelja fića Kragujevac.

 

Kao i svake godine, oko fiće se okupi veliki broj učesnika iz zemlje i inostranstva.

Manifestacijom se ujedno i obeležava 55-ogodišnjica od početka prozvodnje „Fiće“ i 20 godina od kada je prekinuta izrada tog vozila.

Posetioce Fića festa očekuje bogat kulturno-umetnički program i moći će da vide nesvakidašnje modele žargonski nazvanih srpskih Ferarija.

Okupljanje vozača fića podrazumeva druženje. Neizostavna je razmena saveta kako da se vremešni lepotani na najbolji način opreme i održavaju.

Fića je danas svojevrsna atrakcija na putevima u zemlji i širom Evrope. Budi uspomene velikog broja građana na prvi porodičan auto jugoslovena.

Iako je automobilska industrija ostavila fiću daleko na putevima, vlasnici ovog auta ne skrivaju da u vožnji doživljavaju ovacije od učesnika u saobraćaju, kao i da o svom vozilu brinu identično kao i vlasnici novih, bržih i modernijih modela.

LJubitelji fića Kragujevac, organizuju manifestaciju u saradnji sa lokalnom samoupravom, Udruženjem „Kragujevac-naš grad“ i Gradskom turističkom organizacijom u kojoj je fića i dalje najpopularniji suvenir.

Izvor : Radio televizija Kragujevac / Ksenija Đerković

 

Fotografija : Zoran Petrović

Post Author: Milos Ristic

Ostavi komentar