„Fenjeraš“ iz Ljiga lak plen za Brđovićeve učenike

Odbojkaši Radničkog opravdali su epitet favorita u duelu sa poslednjeplasiranim timom BPŠ Superlige Srbije, Spartakom iz Ljiga. Šumadinci su u svom SBB Jezeru slavili sa maksimalnih 3:0, po setovima 25:15, 25:17 i 25:20, upisavši tako svoj jedanaesti trijumf u prvenstvu koji ih ostavlja u igri za sam vrh tabele.

Lako su izabranici trenera Alekse Brđovića izašli na kraj sa već otpisanim Ljižanima, koji su u prestonicu Šumadije došli sa namerom da što je moguće skuplje prodaju kožu favorizovanom domaćinu, u čemu na kraju ipak nisu uspeli. Strateg kragujevačkog tima je ovaj meč iskoristio da odmori nekolicinu igrača, poput Davidea Kovača, koga nije bilo u protokolu za večerašnju utakmicu, ali i da pruži veću minutažu igračima koji nisu bili u prvom planu u minulom delu sezone.

Već u prvom setu do izražaja je došlo najjače oružje Kragujevčana ove sezone, a to je servis. Čak pet as poena upisali su odbojkaši Radničkog u uvodnoj deonici, a posebno se u ovom segmentu igre istakao mladi Vuk Ivanković, na čiji servis su Šumadinci vezali sedam poena i došli do dvocifrene prednosti (22:11), koju su nedugo zatim pretvorili u početno vođstvo u setovima – 25:15 (1:0).

Gosti su početkom drugog seta uspeli da se koliko-toliko stabilizuju, ali jednostavno nisu imali pravo rešenje za kapitena Radničkog Aleksandra Blagojevića, koji je osvojio šest od prvih jedanaest poena kragujevačkog tima u ovoj deonici. Kako je set odmicao, tako su i Šumadinci uvećavali vođstvo, sve dok u jednom trenutku nisu došli do maksimalnih sedam poena prednosti (17:10). Tada je Brđović odlučio da promeni dijagonalu, pa su šansu umesto Nikole Petrovića i Aleksandra Blagojevića, koji su otišli na zasluženi odmor, dobili mladi reprezentativac Bogdan Stanojević i Aleksa Matić. Nije ova promena poremetila ritam igre Šumadinaca, koji su na kraju bez većih problema rešili ovaj set u svoju korist rezultatom 25:17.

Najbolji period igre na ovom meču gosti iz Ljiga imali su početkom trećeg seta, ali su izabranici trenera Alekse Brđovića vrlo brzo povratili kontrolu nad igrom i rezultatom. Održavali su Ljižani rezultatski priključak sve negde do sredine seta, kada su polako počeli da gube korak za domaćinom, koji je na kraju rutinski dobio ovu deonicu rezultatom 25:20 za konačnih 3:0 u setovima.

Iako je na terenu proveo nepuna dva seta, Aleksandar Blagojević je i na ovoj utakmici poneo epitet najefikasnijeg igrača u kragujevačkom timu sa 14 osvojenih poena. Raspoložen je bio i Andrej Ristić, koji je meč završio sa 10 poena.

Jedini igrač sa dvocifrenim učinkom u gostujućem sastavu bio je Stefan Mirković sa 10 poena, dok je Samed Halilović osvojio poen manje – 9.

Radnički je ovom pobedom zadržao priključak za vodećim ekipama na tabeli i trenutno je četvrti sa skorom od 11 pobeda i 6 poraza.

I narednu prvenstvenu utakmicu odbojkaši Radničkog odigraće na svom parketu, ovoga puta protiv ekipe Jedinstva iz Stare Pazove, što će ujedno predstavljati uvertiru za odloženi meč 14. kola protiv beogradske Crvene zvezde, koji je zakazan za 7. mart u kragujevačkom SBB Jezeru.

RADNIČKI – SPARTAK (Lj) 3:0 (25:15, 25:17, 25:20)

KRAGUJEVAC
Dvorana:
SBB hala Jezero.
Gledalaca: 100.
Sudije: Đ. Zelenović, M. Bićanin.
Trajanje meča: 58 minuta.

RADNIČKI: Ivanković 6 (3 asa, 1 blk), Vukmirović 5 (3 asa), Petrović 2 (1 as), Ristić 10 (1 as, 1 blk), Stašević (libero), Blagojević 14 (2 asa, 1 blk), Matić 6, Radević 1 (1 blk), Boharev 7, Stanojević. Nisu igrali: Goić, Pantović (libero), Medan i Milutinović. Trener: Aleksa Brđović.

SPARTAK (Lj): Lukić (libero), Vukadinović 1, Micić 1, Mirković 10, Matić, Grković 3 (2 blk), Medak (libero), Halilović 9 (1 as), Blagojević 6, Koničanin, Savić 2. Trener: Nenad Kovačević.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar