Fantastični Radnički nadigrao favorizovane Ruse

Na ovosezonskoj evropskoj premijeri, vaterpolisti Radničkog slavili su veliku pobedu nad najboljim ruskim timom Sintezom iz Kazanja, rezultatom 16:14, u prvom meču B1 grupe kvalifikacija za Ligu šampiona, koja se igra u Budimpešti.

Sa velikim brojem ruskih reprezentativaca u svom sastavu, Sintez je bio jedan od glavnih konkurenata za plasman u grupnu fazu, ali su Kragujevčani odigrali fantastično i na kraju napravili ogromno iznenađenje.

Šumadinci su dobro otvorili utakmicu, delovali sigurno na samom startu i poveli sredinom uvodne deonice lepim lobom Nikole Lukića, ali su onda stali u napadu, uprkos dobro izborenim šansama sa igračem više. To su iskusni Rusi znali da iskoriste i, predvođeni raspoloženim Latipovim, golovima iz kontranapada iz peteraca posle dva minuta u igre u drugoj četvrtini dođu do velike prednosti (5:1). Kragujevčani su se tada probudili i postali potpuno ravnopravni rivali, ali kada god bi se pribrižili, vaterpolisti iz Kazanja su imali spreman odgovor i nekim gotovo neverovatnim pogocima održavali rezultatsku distancu, pa su na odmor otišli sa četiri gola prednosti (8:4).

Međutim, Radnički se oslobodio pritiska i sa tri vezana gola Nemanje Stanojevića prišao na dva gola zaostatka (8:6), a posle kratkotrajnog prekida njihove serije, vezali su još četiri gola i u potpunosti preokrenuli rezultat (10:9). Razbranio se u tim momentima odlično raspoloženi golman Lazar Dobožanov i dao krila svojim saigračima.

Sve je funkcionisalo na najbolji način, pa je sredinom poslednje deonice, na krilima Strahinje Rašovića, četa Uroša Stevanovića imala neverovatnih pet golova prednosti nad ruskim šampionom (15:10).

Potom je Radnički znalački trošio vreme kako bi sačuvao stečenu razliku i nije se preterano osvrtao na učinak u napadu.

Pored odličnog golmana Dobožanova, najraspoloženiji u redovima Radničkob bili su Nemanja Stanojević i Strahinja Rašović sa po četiri gola, a pratili su ih sjajni centar Nebojša Toholj sa tri i Aleksa Ukropina sa dva.

U premijernom susretu, domaći OSC savladao je francuski Turkoan, rezultatom 12:9.

U četvrtak Kragujevčane očekuju čak dve utakmice i to u razmaku od samo par sati. Najpre od 12 časova igraju sa francuskim Turkoanom, a u 17 se sastaju sa španskom Terasom.

Radnički – Sintez 16:14 (1:3, 3:5, 7:2, 5:4)

BUDIMPEŠTA – Bazen: Njeki Imre. Bez prisustva publike. Sudije: Aleksandresku (Rumunija) i Ahlatidost (Grčka).

RADNIČKI: Dobožanov, Rašović 4, Stanojević 4, Janković, Toholj 3, Krug 1, Ukropina 2, Branković, Pljevančić, Miličić, Lukić 1, Radulović 1, Todorovski. Trener: Uroš Stevanović.

SINTEZ: Kostrov, Zinurov 1, Sučkov, Odintsov, Pronin, Dereviankin 1, Bičkov 4, Andrjukov 2, Latipov 4, Rižov-Alejničev 2, Lisunov, Šepelev, Čirkov.

 

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar