Fantastični Ferencvaroš na kragujevačkoj premijeri Lige šampiona

Posle šest godina pauze Liga šampiona se vraća na kragujevački bazen i to na velika vrata, pošto će Radnički ugostiti jednu od trenutno najboljih svetskih ekipa, mađarski Ferencvaroš, u utorak, od 20.30 časova.

Najveći uspeh u najelitnijem klupskom takmičenju Kragujevčani su ostvarili 2014. godine, kada su se okitili titulom vicešampiona, a upravo sa tim naslovom aktuelnog viceprvaka stižu Mađari, koji su 2019. godine čak otišli i korak dalje i osvojili Ligu šampiona. Sjajnu mađarsku ekipu predvodi Deneš Varga, jedan od najboljih igrača današnjice i igrač koji je osvojio sve što se osvojiti može u karijeri. Tu je i veliki broj mađarskih reprezentativaca, poput Vamoša, Janšika, golmana Vogela, kao i najtalentovanijih članova juniorskog tima na čelu sa Vendelom Vigvarijem. Internacionalni trio čine naš centar Nemanja Ubović, sjajni ruski reprezentativac Danil Merkulov i član italijanskog nacionalnog tima Luka Damonte.

– Konačno smo se vratili tamo gde smo zacrtali 2016. godine. Posle poraza od Novog Beograda očekuje nas premijera u Kragujevcu. Stalno ponavljam da su naše ambicije najviše u svim takmičenjima, u svakoj utakmici idemo na pobedu. Gajimo veliki respekt i poštovanje prema Ferencvarošu, to je ekipa koja je prošle godine igrala finale Lige šampiona, a pre dve godine je bila prvak Evrope, ali sigurno da imamo šanse. Najvažnije je da pružimo maksimum i napravimo iskorak u odnosu na utakmice u prethodnom delu, u kojima nismo bili najbolji i da pokušamo da upišemo prvu pobedu u Ligi šampiona – rekao je Uroš Stevanović, trener Radničkog.

Jedan od retkih igrača mlade i talentovane ekipe Radničkog koji je i pre ove sezone imao iskustva u Ligi šampiona je sjajni Miloš Ćuk, koji dobro poznaje rivala iz Mađarske lige, gde je igrao četiri sezone.

– Radujemo se debiju pred domaćom publikom u Ligi šampiona. Ferencvaroš je aktuelni vicešampion Evrope, zahtevan i težak protivnik. S obzirom na jako tešku grupu u kojoj se nalazimo, naša računica je manje-više jasna – moramo dobijati utakmice kod kuće. Nemamo mnogo vremena da stičemo iskustvo i podižemo formu kroz ove mečeve, pa je potrebno od samog starta beležiti pobede kako bismo ostvarili ciljani plasman na „fajnal-ejt“. Dobro smo se spremali i sada je treba da pružimo našu najbolju partiju i uradimo sve kako bismo savladali ovako veliku ekipu – kazao je Ćuk.

Direktor Jugoslav Vasović, koji je poput trenera Stevanovića bio u Radničkom kada je klub prethodni put vodio evroligaške bitke, istakao je da je ovoga puta učešće u Ligi šampiona organizaciono znatno zahtevnije i pozvao publiku da uveliča lepu atmosferu.

Ovo je izuzetno važna utakmica u takmičarskom smislu, gde je prostor za kiks minimalan. Sa druge strane, one organizacione, LEN je postavio izuzetno visoke zahteve, ali je Sportsko privredno društvo Radnički obezbedilo sve što je za sada potrebno. Zbog velikog interesovanja imaćemo i montažnu tribinu i nadamo se da će naša verna publika, koja godinama dolazi u lepom broju, ispuniti bazen i pružiti nam podršku. Sve je spremno za veliki vaterpolo spektakl – zaključio je Jugoslav Vasović, direktor vaterpolista Radničkog.

Ulaznice za vaterpolo spektakl i jedan od najvećih mečeva u istoriji kragujevačkog sporta, u prodaji su na info pultu bazena, po ceni od 500 dinara.

Post Author: Milan

Ostavi komentar