F4 RL: „Radnički neće biti samo puki učesnik“

Predstojećeg vikenda vaterpoliste Radničkog očekuje nastup na „fajnal-foru“ Regionalne lige, na Novom Beogradu, gde će im rival u polufinalu biti splitski Jadran, u subotu, od 18 časova, dok se u drugom meču, od 20 sati, sastaju Novi Beograd i dubrovački Jug.

Kragujevčani, šampioni Jadrana iz pretprošle sezone, nisu u najboljoj formi, ali se nadaju da mogu da se konsoliduju upravo na ovom turniru.

– Naša forma trenutno nije na zavidnom nivou, upali smo u neki teži period i ovaj turnir može da bude idealna prilika za izlazak iz serije slabijih izdanja. Ne idemo u Beograd samo da budemo puki učesnici „fajnal-fora“. Svaku ekipu na tom turniru smo dobili ove sezone, sem Jadrana sa kojim smo odigrali nerešeno, a pokazali smo da možemo sve da ih nadigramo i prošle godine. Ne vidim da smo tamo autsajderi. Naša forma jeste trenutno takva da se ne svrstavamo u glavne favorite, ali možda ovoj ekipi i više odgovara kada nema tu ulogu – rekao je kapiten Radničkog i reprezentativac Srbije, Filip Janković.

Radnički i Jadran su se čak tri puta sastajali ove sezone. Prvi put je Radnički bio nadomak trijumfa na „Poljudu“, ali je u poslednjih 58 sekundi meča primio dva gola i dozvolio domaćinu da dođe do boda (10:10). Potom su Splićani na istom mestu, u Regionalnoj ligi, naneli Šumadincima jedan od najtežih poraza, dvocifrenom razlikom, da bi početkom meseca slavili i u Kragujevcu (13:11), u jednom od odlučujućih duela za F8 Lige šampiona.

– Splićani su svakako favoriti kada se pogledaju naši prethodni okršaji. Nijednu od te tri utakmice mi nismo odigrali dobro. U prvoj smo imali stvari u svojim rukama sve do završnice, kada smo doživeli „pomračenje“, a u poslednjih 58 sekundi smo uspeli da prokockamo i dva gola prednosti. U Regionalnoj ligi su nas dobili dvocifrenom razlikom, a potom slavili i na našem bazenu, u prekretnici za „fajnal-ejt“. Očekujem tvrdu utakmicu, kao u oba evroligaška meča i mislim da je u polufinalu sve moguće, možda se nešto okrene i na našu stranu – kazao je Janković.

Sigurno je da pred izabranicima Uroša Stevanovića nije nimalo lak zadatak, jer je Jadran sjajna ekipa, sa velikim brojem aktuelnih i bivših reprezentativaca.

– Jadran je čvrsta ekipa sa dobrim bekovima, centrima i napadačima, pogotovo na levoj strani. Tu je veliki broj reprezentativaca, poput Kragića, Bukića, Burića i ostalih, a uz to im se i golman nalazi u jako dobroj formi. Međutim, imaju i svojih mana i nastojaćemo da ih iskoristimo. Od početka sezone nas prate problemi sa izostancima, pogotovo u poslednje vreme. U Gruziji je konačno zaigrao Kojić, međutim, bili smo bez Ćuka i Lukića. Dan pred turnir smo se napokon kompletirali i nadam se da ćemo nastupiti u punom sastavu – zaključio je Janković.

Direktan prenos utakmice obezbeđen je na kanalu Arenasport 1.

Post Author: Milan

Ostavi komentar