Esad Hasanović pobednik 9. kragujevačkog polumaratona

Za sat 18 minuta i 23 sekunde kroz cilj devetog Zastava oružje polumaratona u Kragujevcu prošao je tridesetšestogodišnji Esad Hasanović iz Novog Pazara bivši reprezentativac i biciklista Radničkog.

Kroz cilj trke u dužini od 10 kilometara prošao je Strahinja Trakić iz Kragujevca državni prvak u triatlonu, a petokilometarsku trku je osvojio Nikola Milosavljević iz Lebana.

Zastava oružje polumaraton danas jeu Kragujevcu okupio 500 takmičara. Ova sportska manifestacija i u uslovima kakvi danas pogađaju čitav svet i posle dve godine pandemije, učinila je da Kragujevac opet bude centar atletike, sporta i zdravog života. Grad Kragujevac je tradicionalno pokrovitelj maratona i dobar domaćin ali trudićemo se da ovakvih sportskih takmičenja bude više. Radićemo na promociji i omasovljavanju ovakvih takmičenja i zdravih stilova života, poručio je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport.

Devetom kragujevačkom polumaratonu prethodila je Trka za srećnije detinjstvo. Humanitarno – rekreativna akcija u organizaciji Crvenog krsta pod pokroviteljstvom grada Kragujevca održava se 36. put, a ove godine je pod motom ”Naši drugari nisu sami”.

Tradicionalna trka za srećnije detinjstvo okuplja najmlađe sugrađane s porukom da je sportska aktivnost važna u očuvanju i unapređenju zdravlja. Ova akcija ima humanitarni karakter jer kupovinom broja za učešće, najmlađi sugrađani prikupljaju sredstva za svoje vršnjake iz socijalno ugroženih porodica kojima je potrebna pomoć i podrška, rekla je dr Gordana Damnjanović, članica Gradskog veća za zdarvstvenu i socijalnu zaštitu pre početka trke i učesnicima poželela da neguju humanost i sportski duh.

Post Author: Milan

Ostavi komentar