Elenin uspeh podsticaj mlađima

Četrnaestogodišnja Elena Bradić na svetskom prvenstvu za kadete u tekvondu osvojila je srebro. Članica Tekvondo akademije Kragujevac osvajala je mnogobrojne medalje na međunarodnim i nacionalnim takmičenjima, a na svetskom kadetskom takmičenju u Sofiji, održanom od 28. do 31. jula, sa mlađom sestrom Đurđom, branila je boje reprezentacije Srbije i osvojila vicešapionsku titulu. Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić i član Gradskog veća za sport Predrag Stevović, za Elenu i Đurđu Bradić i njihovog trenera Slavka Germanca upriličili su prijem.

Elenin uspeh je veliki posebno kada videte devojčicu od 14 godina koja uspela da napravi takav šampionski rezultat, a na sve to gledam i kao roditelj jer sam otac tri ćerke, rekao je gradonačelnik Nikola Dašić. Sutra će ove devojčice nastaviti da osvajaju medalje a svoj grad i državu učiniti ponosnima. NJihovi uspesi su veliki podsticaj za ostalu decu i mlade da se pronađu u zdravim aktivnostima što sport svakako jeste, dodao je gradonačelnik Dašić, čestitao vicešampionki i njenom timu. Naše srce je zaista puno zbog svega toga i zahvalan sam Eleni ali i njenoj mlađoj sestri Đurđi koja je i učestvovala i, pored trenera, bila podrška sestri na međunarodnom takmičenju, a od koje takođe, za koju godinu, možemo da očekujemo slične uspehe.

Elena kaže da joj je ovo takmičenje bilo prvo na kojem je predstavljala boje zastave svoje zemlje a ne sebe. Time sam ostvarila ono što sam zamišljala kao mala. Zahvalna sam treneru, klubu, roditeljima i svima koji su me podržali na putu do medalje, dodaje Elena a za planove kaže da će nastaviti i dalje da radi i osvaja nove medalje.

Zahvaljujući posvećenosti, velikom odricanju, neprestanom trudu i radu i mladih sportistkinja i njihovog trenera, ostvareni su sjajni rezultati. Siguran sam da je u svemu tome veliki doprinos Grada jer već nekoliko godina unazad pruža podršku kroz godišnje i posebne programe, a nastavićemo i ubuduće, kaže Predrag Stevović, član Gradskog veća. Očekujem da Elena bude naša nova Milica Mandić, nova olimpijka i da Kragujevac kao njen grad ima značajnu budućnost u tekvondou.

Iza ovog rezultata stoji veliki i naporan rad. Tekvondo akademija u Kragujevcu postioji već pet godina i od samog početka nismo pravili pauze, ni odmore a kad se to sjedini sa talentom i željom ovakvog takmičara, rezultat mora da bude visok, kaže Slavko Germanac, majstor tekvondoa i trener u klubu. Akademija ima blizu dve stotine članova podeljenih u različite grupe u zavisnosti od stepena do kojeg su stigli a Elena je u prvom timu koji broji deset članova koji svakodnevno imaju po dva dvočasovna treninga. O planovima, trener Germanac kaže da se sledećeg meseca održava KUP Srbije koji nam je veoma važan zbog reprezentacije, pred nama je mnogo međunarodnih turnira za prikupljanje poena a u novembru Evropsko prvenstvo na Malti gde će Elena sigurno učestvovati.

Inače, Tekvondo akademija je pod pokroviteljstvom grada Kragujevca krajem prošle godine bila domaćin Prvom međunarodnom tekvondo turniru.

Post Author: Milan

Ostavi komentar