Dva nova potpisa na “Čika Dači”

U trenucima dok izabranici trenera Dejana Joksimovića u Sloveniji hvataju zalet za novu takmičarsku sezonu, sportski sektor “crvenih” sa “Čika Dače” radi punom parom na jačanju igračkog kadra. Danas su ugovore sa kragujevačkim klubom potpisali doskorašnji kreator igre Metalca iz Gornjeg Milanovca Damjan Krajišnik i iskusni internacionalac Filip Ivanović.

Damjan Krajišnik je ponikao u Radniku iz Bijeljine, da bi sa navršenih petnaest godina prešao u omladinsku školu beogradskog Partizana.

Seniorski staž sjajni fudbaler sredine terena započeo je u ekipi Sarajeva, potom je nastupao za Podrinje i Zvijezdu 09, a imao je i kratku epizodu u danskom Nestvedu, gde nije dobio pravu priliku da pokaže svoje igračke kvalitete.

Početkom 2020. godine Krajišnik postaje novi član lučanske Mladosti, a godinu dana kasnije prelazi u Metalac iz Gornjeg Milanovca, za koji je u prošloj sezoni zabeležio 34 nastupa u superligaškoj konkurenciji, uz šest postignutih golova.

Iako se ovog leta dovodio u vezu sa brojnim domaćim klubovima, Krajišnik je na kraju svoje poverenje dao kragujevačkom superligašu, čiji će dres nositi naredne dve sezone.

– Rado sam prihvatio poziv sportskog direktora Slavka Perovića da pređem u Radnički 1923. Smatram da je ovo zdrava sportska sredina i jedan dobro organizovan klub sa velikom tradicijom i brojnim navijačima. Kada je reč o očekivanjima u narednoj sezoni, prvenstvena želja je da obezbedimo opstanak u ligi, a ako se ukaže mogućnost probaćemo da se domognemo plej-ofa – izjavio je Krajišnik na svom zvaničnom predstavljanju na stadionu “Čika Dača”.

Pored doskorašnjeg fudbalera Metalca, ugovor sa kragujevačkim klubom danas je parafirao i Filip Ivanović, 30-godišnji centralni defanzivac, koji se nakon četiri godine igranja u inostranstvu vraća u srpski fudbal.

Pre nego što se otisnuo u međunarodne fudbalske vode, Ivanović je nastupao za Inđiju, Radnik iz Surdulice, Slogu iz Petrovca na Mlavi, kao i za nekolicinu beogradskih klubova, poput Bežanije, Lokomotive, Zvezdare i Hajduka sa Liona.

Prva inostrana stanica za momka rodom iz Topole bio je Azerbejdžan i ekipa Sabaha, gde je proveo pune tri sezone. Poslednjih godinu dana Ivanović je nosio dres albanskog šampiona Teute, sa kojim je osvojio trofej u Superkupu.

Stameni štoper raduje se povratku u otadžbinu i nada se da će opravdati poverenje stručnog štaba i sportskog sektora kluba sa “Čika Dače”.

– Velika je čast, a istovremeno i ogromna odgovornost obući dres Radničkog 1923. Zahvalio bih se upravi kluba i svim ljudima koji su uticali na moj dolazak na “Čika Daču”. Jako sam srećan što sam ponovo kod kuće u Srbiji i nastojaću da na svakoj utakmici pružim svoj maksimum kako bih opravdao ukazano poverenje. Nadam se da će ekipa uspeti da ostvari takmičarske ambicije u predstojećoj sezoni i da to neće biti samo opstanak u ligi, već neki značajniji plasman na tabeli – poručio je Ivanović nakon potpisivanja jednogodišnjeg ugovora sa kragujevačkim superligašem.

Krajišnik i Ivanović danas bi trebali da se priključe svojim novim saigračima na pripremama u Sloveniji.

Post Author: Milan

Ostavi komentar