Dupli rukometni program u SBB Jezeru

U subotu 21. novembra svoje prvenstvene utakmice će odigrati obe selekcije rukometnog kluba Radnički. Prvi u nizu je duel rukometaša Radničkog, koji će dočekati bivšeg dvostrukog prvaka Evrope, ekipu šabačke Metaloplastike u okviru 8. kola Arkus lige u kome će imati priliku da pobedom prekinu post od tri utakmice u kojima nisu osetili slast trijumfa. Ovom utakmicom započinje drugi deo lige. Podsećamo da su na startu šampionata, Šapčani slavili na svom terenu rezultatom 29:27.

Nakon tri uzastopna poraza, došli smo u vrlo nezgodnu situacija, tako da nam je pobeda imperativ. Metaloplastika je mlada i perspektivna ekipa kao i mi, krasi ih odlična defanziva i brza igra u tranziciji. Jakom odbranom i brzom polu-kontrom možemo doći do bodova koji nas vraćaju u borbu za play-off, najavio je susret sa Šapčanima zamenik kapitena Radničkog Miloš Stevanović.

Početak utakmice je zakazan za 17 časova, a pravdu će deliti sudijski par Dušan Cvetković i Igor Nikolić iz Leskovca.

Za navijače Radničkog i ljubitelje rukometa je obezbeđen direktan prenos utakmice na kanalu Radio-televizije Kragujevac.

Nakon kolega iz muške sekcije, na parket SBB hale Jezero će istrčati rukometašice Radničkog, koje će u duelu 8. kola Superlige za žene ugostiti starog rivala, ekipu Bekament BB iz Aranđelovca i pokušati da u šumadijskom derbiju zadrže oreol nepobedivosti koji traje od uvodnog meča elitnog takmičenja.

Nakon neplanirane pauze prošlog vikenda, uzrokovane virusom COVID – 19, u subotu nas očekuje važna utakmica protiv velikog rivala iz Aranđelovca. Bekament je tim sa dugim stažom u Super ligi, koji uvek ima visoke ambicije i koji će u Kragujevac doći sa namerom da na svoj konto upiše novu pobedu, a na nama je da im pomrsimo račune i bodove ostavimo u Kragujevcu. Kao i mi, i ekipa iz Aranđelovca ima problema sa povredama, ali sve nas to neće sprečiti da kada izađemo na teren, damo svoj maksimum i ljubiteljima ženskog rukometa priredimo izuzetnu predstavu. Lično mislim da će utakmica biti neizvesna i zanimljiva do poslednjeg minuta, baš zbog toga što se jako dobro poznajemo. Nadam se da ćemo saigračice i ja u ovu, kao i u prethodne tri utakmice ući maksimalno koncentrisano i motivisano i na kraju proslaviti još jednu pobedu, iznela je očekivanja najiskusnija u redovima Kragujevčanki Katarina Stepanović.

 Duel sa Aranđelovčankama će početi u 19 časova, a delioce pravde čini par Đorđe i Miloš Jevtić iz Lazarevca.

Post Author: Milan

Ostavi komentar