Druga pobeda Radničkog u Ligi šampiona

Vaterpolisti Radničkog ostvarili su drugu pobedu u Ligi šampiona, savladavši na svom bazenu najbolji gruzijski tim, Dinamo iz Tbilisija, rezultatom 11:10, u susretu petog kola.

Tvrda i neizvesna borba vođena je tokom čitavog meča, pred prepunim tribinama kragujevačkog bazena, a domaćin se na kraju svojoj publici odužio pobedom.

Kragujevčani su poveli na startu preko Alekse Ukropine, ali je finiš uvodne deonice pripao gostima, koji su u poslednja dva i po minuta postigli tri gola i otišli na prvi odmor sa vođstvom 3:2.

Početkom druge četvrtine Gruzijci su otišli i na „plus dva“, ali je Radnički ubrzo zatim izjednačio preko Lukića i Vica – 4:4. Dva minuta pre kraja poluvremena domaćin je preokrenuo golom Nemanje Stanojevića, ali se na poluvreme ipak otišlo sa nerešenim rezultatom, pošto je pet sekundi pre kraja Tkešelašvili pogodio sa igračem više – 6:6.

U nastavku susreta Šumadinci su konstantno bili u vođstvu, a dva minuta pre kraja treće deonice su prvi put stekli dva gola „viška“ (9:7). Ipak, gosti su zadržali priključak pošto je iz peterca koji je izazvao burne reakcije pogodio Jovan Sarić (9:8).

Posle dva minuta igre u poslednjoj četvrtini Dinamo je izjednačio golom Andrije Vlahovića sa igračem više, što je bio samo uvod u dramatičnu završnicu (9:9). Kragujevčani su odmah odgovorili i odlepili se na dva gola prednosti preko Radulovića i Lukića (11:9), ali se tri i po minuta pre kraja gruzijski tim vratio na „minus jedan“ golom Akvledianija posle odbitka – 11:10. Potom je isti igrač u par navrata pokušao da donese bod svom timu, ali ga je u tome osujetio golman Lazar Dobožanov.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bili su Marko Radulović i Nikola Lukić sa po tri gola, koliko je na drugoj strani postigao i Giorgi Magrakvelidze.

Nakon ovog trijumfa Radnički je sa grčkim Vuljagmenijem na deobi četvrtog mesta koje vodi na „fajnal-for“, a narednu utakmicu u Ligi šampiona igra za dve nedelje, na gostovanju još jednom konkurentu, splitskom Jadranu.

Pre toga ga očekuje nekoliko važnih duela. Već u subotu od 19.30 časova, u meču četvrtfinala Kupa Srbije, ugostiće ekipu Šapca, a zatim će u Šapcu igrati na trećem turniru Regionalne lige.

Radnički – Dinamo 11:10 (2:3, 4:3, 3:2, 2:2)

KRAGUJEVAC – Bazen: SPD Radnički. Sudije: Rajmund Fodor (Mađarska) i Paskal Bušez (Francuska).

RADNIČKI: Dobožanov, Branković 1, Stanojević 1, Janković, Ćuk 1, Vico 1, Ukropina 1, Gavrilović, Poznanović, Radulović 3, Lukić 3, Vrlić, Milutinović. Trener: Stevanović.

DINAMO: Gjapjaš, Čkeidze, Akvlediani 1, Džiktsiarenka, Tkešelašvili 1, Vlahović 2, Jakaia, Sarić 2, Imnaišvili, Magrakvelidze 3, Meski, Pješivac 1, Razmadze. Trener: Stanojević.

Post Author: Milan

Ostavi komentar