Dogovorena saradnja Radničkog i Trebinjaca

Direktor Vaterpolo kluba Radnički, Jugoslav Vasović i koordinator mlađih selekcija Sportskog privrednog društva Radnički, Srećko Otović, boravili su u Trebinju, gde je na sastanku sa gradonačelnikom Mirkom Ćurićem, dogovorena saradnja sa lokalnim Sportskim društvom „Leotar“.

Saradnja bi trebalo da bude ozvaničena u narednom periodu, potpisivanjem memoranduma.

– U Trebinju planiraju da podignu vaterpolo na viši nivo i mi želimo da im u tome pomognemo. Uskoro bi u tom gradu trebalo da bude završena i izgradnja zatvorenog bazena, pa će se samim tim stvoriti i bolji uslovi za razvoj ovog sporta. Mislimo da je u ovom trenutku najvažnija edukacija trenera, pa je već dogovoreno da uskoro jedan trener iz Trebinja dođe u Kragujevac na obuku. Razgovarali smo i o ostalim oblicima i fazama saradnje, o kojima će nešto više biti poznato po ozvaničenju– rekao je Vasović.

Sastanku je prisustvovao i selektor vaterpolo reprezentacije Srbije, Dejan Savić, koji je ispred Vaterpolo saveza Srbije pružio punu podršku razvoju vodenih i svih ostalih sportova u Trebinju i obećao da će na otvaranju ovog kompleksa srpski nacionalni tim odigrati prijateljski meč, kao i da će u tom gradu odraditi pripreme.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar