Dodatna podrška za BK Ravens KG

Na Internacionalnom turniru Kroatia Valamar junior open održanom u Dubrovniku, Aleksandar Jovičić, član Badminton kluba Ravens KG u konkurenciji mešovitih parova sa Sanjom Perić iz Pančeva, osvojio je zlatnu medalju. NJegov trening u Drugoj kragujevačkoj gimnaziji posetio je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport i razgovarao sa trenerom i takmičarom u kategoriji seniora, Andrejom Todorovićem.

Kragujevac je grad sporta i kada se dešavaju dobre stvari i kada se radi sa mladima i taj rad u Kragujevac donosi svetske titule, onda nemamo drugi izbor već da podržimo takve klubove i ljude, rekao je Stevović. Badminton klub Ravens Kg je još jedan od klubova koji će u novembru iz budžeta grada dobiti priliv sredstava kroz dodatni program za organizovanje sportskog kampa kojim se pojačavaju treninzi a članovi postižu bolje forme što ih plasira na jača takmičenja, rekao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport i čestitao Jovičiću i treneru. Stevović je istakao da takvi rezultati privlače pažnju mlađih generacija i stvara se regrutna baza a time će Kragujevac sačuvati epitet grada sporta. Zbog toga, kazao je Stevović, mora da se nađe način i privuku mladi da se uključe u sport što je i cilj našeg pilot projekta kroz koji ćemo finansirati trenere za sedam sportova.

Rezultati članova Badminton kluba Ravens iz Kragujevca nastali su zbog zahtevnih svakodnevnih treninga. Radi se o veoma posvećenim mladim ljudima koji ostvaruju zapažene rezultate na takmičenjima a među poslednjim je Svetski KUP održan u Dubrovniku gde je član našeg kluba Aleksandar Jovičić, debitovao u turniru takmičara do 19 godina sa partnerkom Sanjom Perić iz Pančeva osvojio zlatnu medalju. Trofej na svetskoj sceni povlači dosta bodova i da trenutno nisu zamrznute liste sigurno bi ušao u prvih sto na svetu. Pred njim je sjajna karijera ali i ostali takmičari prvog tima ostvaruju značajne rezultate, rekao je Andreja Todorović, trener BK Ravens KG. Zahvalnost dugujemo gradu Kragujevcu koji prepoznaje naš rad i trud i kontinuirano podržava naše mlade talente a mi ćemo se truditi da to poverenje opravdamo i nastavimo sa novim medaljama.

Badminton klub Ravens KG ima četiri različite grupe sa kategorijama uzrasta od 7 do 40 godina, a članovi se diferenciraju po kvalitetu rada, tehnike i igre, kaže Todorović, trener i takmičar u seniorskoj kategoriji. On je najavio da do kraja godine pored Veteranskog prvenstva Srbije, članove kluba očekuju turniri ABCD, međuškolski turniri, ekipni juniorski kupovi, a možda i organizacija jednog kupa.

Post Author: Milan

Ostavi komentar