Dobar servis i hrabra igra ključ za pozitivan rezultat protiv šampiona

Posle skoro mesec dana duge pauze u prvenstvu odbojkaši Radničkog vraćaju se takmičarskim obavezama, i to gostovanjem aktuelnom šampionu Srbije Vojvodini u utakmici 13. kola BPŠ Superlige Srbije, koja je na programu u petak u maloj sali novosadskog Spensa, sa početkom u 17.30 časova.

Šumadinci su na prvi duži prvenstveni predah otišli kao trećeplasirana ekipa na tabeli BPŠ Superlige, sa skorom od osam pobeda i četiri poraza. Imali su Kragujevčani uspone i padove u minulom delu šampionata, ali kada se sve sabere mogu biti zadovoljni ostvarenim učinkom u proteklih dvanaest kola.

Ono što svakako predstavlja bolan udarac za sve pristalice kragujevačkog tima, to je skorašnja eliminacija od beogradskog Partizana u polufinalu Kupa Srbije, i to posle odlične partije i ubedljive pobede izabranika trenera Alekse Brđovića u prvom meču na parketu SBB Jezera od 3:1 u setovima. Imali su Šumadinci sasvim dovoljno vremena da zaleče rane i preusmere fokus na obaveze u prvenstvu, gde će pokušati da naprave iskorak u odnosu na prethodnu sezonu, kada su zaustavljeni na samom početku doigravanja za titulu.

Gostovanje šampionu Srbije novosadskoj Vojvodini predstavlja prvi ozbiljan izazov za odbojkaše Radničkog u novoj kalendarskoj godini. Novosađani igraju sjajno ove sezone, naročito u prvenstvu, gde su na dvanaest odigranih utakmica doživeli samo jedan poraz, i to upravo na gostovanju u prestonici Šumadije, kada su poraženi sa maksimalnih 3:0 u setovima.

Svakako da će ovaj poraz predstavljati motiv više za izabranike trenera Slobodana Boškana u uzvratnom duelu sa Kragujevčanima na parketu novosadskog Spensa. Za razliku od ostalih superligaških ekipa, Novosađani su imali nešto kraći praznični predah s obzirom na obaveze u Ligi šampiona, ali teško da će im to predstavljati otežavajući faktor u sutrašnjem susretu. Primetno je da su odbojkaši Vojvodine podigli nivo forme u poslednje vreme, što je uostalom pokazao i nedavni trijumf u revanš meču polufinala Kupa Srbije protiv Mladog radnika iz Požarevca (3:0) vredan plasmana u samu završnicu najmasovnijeg domaćeg klupskog takmičenja.

Mada je Radnički u poslednjih nekoliko sezona prilično uspešno izlazio na kraj sa Novosađanima u svom SBB Jezeru, to se ne može baš reći za gostovanja u Srpskoj Atini, gde su Šumadinci poslednji put slavili još u sezoni 2013/14.

Izvesno je da publiku u maloj sali novosadskog Spensa, kao i sve one koji budu pratili direktan prenos utakmice putem internet platforme Odbojkaškog saveza Srbije, očekuje prava odbojkaška poslastica i duel dve ekipe koje spadaju u sam vrh srpske odbojke.

Novu kalendarsku godinu započinjemo gostovanjem šampionu Srbije novosadskoj Vojvodini. Svi znamo šta Vojvodina predstavlja u srpskoj odbojci, kao i da je praktično nepobediva u svom Spensu. Na nama je da prepišemo recept iz prethodnog meča u našem SBB Jezeru, da ih napadnemo servisom i da jednom hrabrom i odgovornom igrom pokušamo da dođemo do pozitivnog rezultata. Sigurno da bi nam jedna dobra partija na početku drugog dela sezone mnogo značila na polju samopouzdanja pred naredne izazove u prvenstvu, ocenjuje kapiten i najbolji poenter Radničkogove sezone Aleksandar Blagojević, koji je prošle sezone bio glavna napadačka karika u redovima novosadskog tima.

 

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar