Dinamik napunio koš Kragujevčana

Ubedljiv poraz doživeli su košarkaši Radničkog na gostovanju beogradskom Dinamiku u utakmici 28. kola Košarkaške lige Srbije – 95:121 (30:27, 15:39, 27:27, 23:28).

S obzirom da su pobedom u Lazarevcu pre tri dana faktički osigurali opstanak u ligi, učenici trenera Ivice Vukotića ušli su nešto ležernije u ovaj meč, što je mlada, poletna i napadački potentna ekipa Dinamika znala da iskoristi i nanese Kragujevčanima jedan od najtežih poraza u sezoni. Sama činjenica da su Šumadinci primili 121 poen, od toga čak 66 u prvom poluvremenu, jasno ukazuje na glavni uzrok ovako visokog poraza, a to je jako slaba odbrana.

Treba reći da je strateg Kragujevčana Ivica Vukotić na ovoj utakmici odmarao Matiju Popovića, Stefana Đorđevića i Filipa Dumića, koji se nedavno priključio ekipi nakon preležanog kovida-19. Veću minutažu zato su dobili mlađi momci, poput Stevana Jovanovića, Luke Glišovića i Lazara Dimovskog.

Dobro je Radnički delovao u prvih deset minuta susreta. Tokom čitave uvodne deonice rezultatska prednost bila je upravo na strani Šumadinca, koji su u jednom trenutku imali i osam poena „viška“ (23:15).

Stvari su se drastično promenile u narednoj deonici, u kojoj su Dorćolci krenuli nemilice da zatrpavaju koš Kragujevčana. Ubacili su puleni trenera Saše Nikitovića čak 39 poena u ovoj četvrtini, pa i ne čudi što su kraj prvog poluvremena dočekali sa 21 poenom prednosti (66:45).

Nakon ovakvog kraha u drugoj četvrtini, košarkašima Radničkog bilo je jako teško da se rezultatski vrate u meč. Beograđani su preciznim šutevima sa distance održavali rezultatsku zalihu stečenu u drugoj četvrtini, koju su do kraja utakmice uspeli dodatno da uvećaju.

U ekipi Dinamika istakao se kvartet igrača sa dvocifrenim poenterskim učinkom, koji je predvodio nekadašnji organizator igre valjevskog Metalca Miroslav Pašajlić sa 28 ubačenih poena. Sledili su ga Bojan Tomašević sa 23, Gregor Glas sa 18 i Vojin Medojević sa 15 postignutih poena.

Andreja Stevanović je i ovoga puta prednjačio u redovima Radničkog i meč je završio sa 32 poena (5/11 šut za tri poena). Kapiten Raško Katić je zastao na 15 postignutih poena, Ivan Nedeljković je ubacio 12, a Nikola Veljović i Miloš Macura po 10.

Radnički je nakon ovog kola ostao pri sredini tabele sa skorom 11-17, dok se ekipa Dinamika popela na četvrtu poziciju, sa učinkom od 15 pobeda i 12 poraza.

Seriju od tri uzastopna gostovanja četa Ivice Vukotića zaključuje narednog vikenda protiv Tamiša u Pančevu.

DINAMIK – RADNIČKI  121:95 (27:30, 39:15, 27:27, 28:23)

BEOGRAD
Dvorana:
Sportski centar „Dinamik“.
Igrano bez prisustva publike.
Sudije:
A. Glišić, R. Arsenijević, Lj. Marković.

DINAMIK: Milijašević 8, Pašajlić 28, Glas 18, Stefanović 2, Radovanović 6, Svetozarević, Tomašević 23, Vasiljević 6, Šulović 6, Babović 2, Đorđević 7, Medarević 15. Trener: Saša Nikitović.

RADNIČKI: Jovanović 5, Nedeljković 12, Dimovski 7, Stevanović 32, Glišović, Katić 15, Veljović 10, Mekbrajd 4, Macura 10. Nisu igrali: Popović, Dumić i Đorđević. Trener: Ivica Vukotić.

 

 

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar