Derbi Radničkog i Zvezde u Kragujevcu

U derbiju pretposlednjeg kola Super lige Srbije vaterpolisti Radničkog dočekuju Crvenu zvezdu, u subotu, od 19 časova, na bazenu SPD „Radnički“.

U poslednjih nekoliko godina između ovih timova stvorilo se veliko rivalstvo, jer su njihovi mečevi tradicionalno neizvesni i uzbudljivi. Tako je bilo i ove sezone. U tri meča viđena su sva tri ishoda. Radnički je na startu bio ubedljiv na svom bazenu, u okviru Regionalne lige (15:10), ali je potom ispustio dva gola razlike u finišu i odigrao nerešeno u superligaškom derbiju u Beogradu (9:9). Ipak, najslađa je bila Zvezdina pobeda u polufinalu Kupa na istom mestu (11:10), posle koje su „crveno-beli“ u finalu savladali i Novi Beograd i došli do trofeja.

– Očekujem jako tešku, neizvesnu i dobru utakmicu, kao što je to uvek slučaj u našim okršajima. Zvezda je u Kupu pokazala da može svakoga da pobedi i bez obzira na prednost domaćeg bazena, neće nam biti lako. Jako se dobro poznajemo, znamo šta nas očekuje i spremni ulazimo u utakmicu. Sigurno će se voditi velika borba i presudiće želja. Jednostavno je, ko bude agresivniji, biče bliži pobedi – smatra Lazar Dobožanov, golman Radničkog.

Posle serije nešto slabijih izdanja i pehova, Radnički je kompletirao redove na „fajnal-foru“ Regionalne lige i na momente nagoveštavao da se nalazi na dobrom putu ka povratku forme. Međutim, nije uspeo da sačuva tri gola prednosti u polufinalu sa splitskim Jadranom, a nije imao ni sportske sreće, pa je posle 12:12 u regularnom delu poražen na peterce.

– Dobro smo izgledali u polufinalu, ali smo na kraju, ipak, ispustili pobedu. Jesmo se malo podigli, ali to moramo da unapredimo u odnosu na prethodne utakmice i da još više podignemo formu. Nadam se da ćemo pružiti dobru partiju i da ćemo pobediti, jer nam je to jako potrebno u ovom trenutku – zaključio je Dobožanov.

Dva kola pre kraja vodi Novi Beograd sa 21 bodom, a slede ga Radnički (19) i Crvena zvezda (16). Izvesno je da će ovi timovi između sebe raspodeliti prva tri mesta, a teoretski svi imaju šanse za vodeću poziciju pred plej-of.

Ulaznice su u prodaji, na info pultu zatvorenog bazena SPD „Radnički“, po ceni od 300 dinara.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar