Derbi Radničkog i Šapca uvertira za evropska gostovanja

U derbiju pretposlednjeg kola prvog dela Super lige Srbije, ujedno i poslednjoj ovogodišnjoj utakmici u Kragujevcu, vaterpolisti Radničkog dočekuju starog rivala, ekipu Šapca, u subotu, od 19 časova, na zatvorenom bazenu SPD „Radnički“.

Kragujevčani su trenutno lideri na tabeli sa šest pobeda i jednim remijem, dok su Šapčani do sada upisali četiri trijumfa i tri neuspeha i nalaze se na petom mestu. Vaterpolisti Radničkog jesu favoriti, ali su u više navrata na svojoj koži osetili da Mačvane nikako ne smeju potceniti.

– Šabac je uvek nezgodan protivnik, a ove sezone je pojačan našim centarskim tandemom Toholj-Krug. Dobro poznaju naš stil igre, ali smo i mi upoznati sa njihovim kvalitetima i znamo odakle preti najveća opasnost. Kao i uvek, očekujemo pobedu, ali neće biti nimalo lako i moraćemo da damo sve od sebe kako bismo upisali nova tri boda i ostali na čelu tabele. Ovaj duel nosi i dodatnu težinu, jer se sa Šapčanima sastajemo i u četvrtfinalu Kupa Srbije, pa ćemo moći da uvidimo odnos snaga i za taj jako važan duel – rekao je Luka Pljevančić, mladi bek Radničkog i reprezentativac Srbije.

Obema ekipama ova utakmica će poslužiti i za brušenje finalne forme pred predstojeće evropske izazove. Naime, Kragujevčani u utorak, u trećem kolu Lige šampiona, gostuju dvostrukom uzastopnom prvaku, Pro Reku, u Đenovi, dok Šabac u sredu ide na noge Barseloni, u revanšu osmine finala Kupa Evrope. Šapčani su u prvom duelu slavili sa 13:10 i imaju lepu priliku da se domognu četvrtfinala.

– U proteklom periodu smo trenirali malo jače, podigli formu i u ovaj duel ulazimo apsolutno spremni. Ispred nas je težak raspored od četiri jako važne utakmice u razmaku od 10 dana, jer posle Šapca imamo tri neugodna gostovanja, italijanskom gigantu Pro Reku, novosadskoj Vojvodini i španskoj Barseloneti. Očekujem dobar duel sa Šapčanima i nadam se da ćemo napraviti lepu uvertiru pred evropske izazove i da ćemo na najbolji mogući način završiti kalendarsku godinu – zaključio je Pljevančić.

Ulaznice su u prodaji, na info pultu zatvorenog bazena, po ceni od 300 dinara.

Post Author: Milan

Ostavi komentar