Derbi Radničkog i Novog Beograda za prvo mesto

U derbiju za prvo mesto Superlige Srbije, vaterpolisti Radničkog dočekuju ekipu Novog Beograda, u sredu, od 19 časova, na bazenu SPD Radnički u Kragujevcu.

Novi Beograd je naneo Radničkom jedini poraz u sezoni (11:8) i trenutno je prvi na tabeli, sa bodom više od Kragujevčana. Potom su se Kragujevčani revanširali izabranicima Vladimira Vujasinovića u polufinalu Kupa (13:9), kada su pružili jednu od najboljih partija u sezoni.

Oba tima predstavljaju Srbiju u pravom svetlu u evropskim takmičenjima, pa je i to jedan od pokazatelja da ljubitelje vaterpola očekuje nova kvalitetna predstava. I dok je Radnički prošao u četvrtfinale, gde će se sastati sa mađarskim Solnokom, Novi Beograd je eliminisan golom razlike od grčkog Vuljagmenija (7:7, 9:8).

– Očekuje nas prava derbi utakmica, kao što su to uostalom bile i prve dve. Naši mečevi su puni energije, tenzije i pravog sportskog naboja i mislim da ćemo ljubiteljima vaterpola i ovoga puta doneti mnogo uzbuđenja i lepih poteza. Ovo je izuzetno bitan meč za nas, jer bismo pobedom izbili na prvo mesto, što nam je i cilj. U prvom duelu smo izgubili, ali smo pravo lice pokazali u Kupu i ako odigramo tako, kao i protiv Šapca pre nedelju dana, siguran sam da ćemo se na kraju radovati – rekao je Strahinja Rašović, jedna od uzdanica Radničkog.

Od polusezone Novi Beograd je jači za levorukog Filipa Gardaševića, pristiglog iz Šapca, koji je trenutno drugi strelac lige, sa 31 golom, iza novog saigrača Draška Gogova koji je neprikosnoven sa 41 pogotkom.

– Novi Beograd u svojim redovima ima nekoliko odličnih igrača, a sigurno je da su dosta dobili i dolaskom Gardaševića. To nas ne treba puno da interesuje, guramo svoju priču, imamo naše ciljeve i učinićemo sve da pobedimo. Nema sumnje da nas očekuje težak duel, ali odigraćemo muški i dati sve od sebe da upišemo važan trijumf – zaključio je Rašović.

Direktan prenos utakmice obezbeđen je na Sportklubu 6.

Post Author: Milan

Ostavi komentar