Deca i sport u okviru Dečije nedelje

U okviru Dečije nedelje koja se ove godine obeležava pod sloganom Podeljena sreća dva puta je veća u dvorištu Parohijskog doma u Maršiću mladi fudbaleri FK Radnički 1923 družili su se i igrali kratke utakmice sa mladima iz Udruženja za pomoć deci i mladima sa smetnjama u razvoju “Sveti Vasilije Veliki”.
Prva u nizu aktivnosti obeležavanja Dečije nedelje je druženje sa mladima iz Udruženja za pomoć deci i mladima sa smetnjama u razvoju “Sveti Vasilije Veliki”. To je zato jer želimo da ukažemo na potrebu da se otkloni stigma i barijera koje postoje, ne samo kod nas već svuda u svetu. Mladi sa posebnim potrebama i iz normalne populacije, i ne samo mladi i deca, mogu da se druže i komuniciraju a sport je najbolji način da se te barijere otklone, kaže Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport koji je obišao korisnike Udruženja. Sport je najbolji način da, deca i mladi sa smetnjama u razvoju, ne samo razviju svoju veštinu i da se bave sportom, već će na neki način podići samopouzdanje i pružiti im šansu da se osete bar sličnim svojim vršnjacima. Smatram da bi ovakvi događaji trebalo da postanu praksa i da se češće održavaju, rekao je Stevović, član Gradskog veća za sport.
U Dnevnom boravku Parohijskog doma u Maršiću nedeljno boravi oko 45 mladih i dece iz Udruženja “Sveti Vasilije Veliki”. Sa korisnicima već četiri godine svakodnevno rade stručni ljudi, ispunjavaju predviđene planove u cilju njihovog osamostaljivanja i učenja svakodnevnih obaveza, kaže sveštenik Bojan Dimitrijević. Ovo je jedina aktivnost povodom Dečije nedelje ali mi ovde svakoga dana radimo sa decom i svaki dan nam je dečiji dan, nema razlike, dodaje sveštenik Dimitrijević.
Od 05. do 11. oktobra koliko traje Dečija nedelja pored aktivnosti u oblasti sporta, predstavnici lokalne samouprave posetiće osnovne škole i sa učenicima pričati na temu zaštite životne sredine, obrazovanja, inkluzije, a biće i proglašeni najbolji radovi konkursa na temu ‘’Zašto volim Srbiju?’’ učenika koji su korisnici Centra za razvoj usluga socijalne zaštite ‘’Kneginja Llubica’’.

Post Author: Milan

Ostavi komentar