“Crveni” okreću novi list u Kruševcu

Seriju od tri uzastopna poraza fudbaleri Radničkog 1923 pokušaće da prekinu na gostovanju ekipi kruševačkog Napretka u utakmici 11. kola Mocart Bet Superlige Srbije, koja je na programu u subotu, 10. septembra, na stadionu “Mladost”, sa početkom u 19 časova.

Negativan rezultatski niz nije pokolebao Kragujevčane, koji su rešeni da već od utakmice u Kruševcu okrenu novi list i skrenu sa rezultatske stranputice.

– Mislim da se u javnosti stvorila pogrešna slika kao da smo izgubili od ekipa koje su po kvalitetu slabije od nas. Ono što je bitno, to je da ovi porazi nisu oslabili moral ekipe. Dobra stvar je što u sportu, za razliku od života, postoji druga šansa. Moramo da zaboravimo na ono što je bilo juče i da se fokusiramo na ono što nam dolazi danas i sutra – poručuje Darko Milisavljević, pomoćni trener kragujevačkog superligaša.

Svesni su u taboru Radničkog 1923 da ih u subotu uveče očekuje okršaj sa tradicionalno neugodnim rivalom, koji je pobedama u poslednja dva kola uspeo da se oslobodi superligaškog fenjera. Sigurno da Kruševljani nemaju nameru da se zaustave i da će u duelu sa ranjenim Kragujevčanima nastojati da zabeleže treći trijumf u nizu, koji bi im omogućio dodatni iskorak na tabeli.

– Napredak se značajno pojačao u odnosu na sam početak sezone. Doveli su jedno pet-šest veoma kvalitetnih i proverenih igrača, kao što su Matić, Putničanin, Šarić… U zadnje vreme su podigli formu, uspeli da vežu dva trijumfa, ali to svakako ne predstavlja razlog za bilo kakvu bojazan sa naše strane. Na nama je da se što bolje pripremimo za ono što nas očekuje u subotu uveče u Kruševcu, da izađemo na teren bez ikakvog straha i da se potrudimo da jednom kvalitetnom partijom dođemo do preko potrebnih bodova – napominje Milisavljević.

Kada je reč o kadrovskoj situaciji, izvesno je da za utakmicu u Kruševcu neće konkurisati Filip Ivanović zbog zarađenog crvenog kartona na susretu sa Novim Pazarom. U kragujevačkom timu se nadaju da bi do subote mogli da završe svu neophodnu papirologiju oko registracije hrvatskog napadača Marka Šimića, koji bi na stadionu pod Bagdalom mogao da upiše svoje prve minute u dresu Radničkog 1923.

Televizija Arena sport direktno će prenositi utakmicu iz Kruševca na svom četvrtom kanalu, dok će Televizija Kragujevac emitovati odložen snimak susreta.

Post Author: Milan

Ostavi komentar