Četvorica igrača Radničkog u reprezentaciji Srbije na svetskom prvenstvu

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije, Dejan Savić, objavio je tim koji će igrati na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj, a na njemu su čak četiri igrača Radničkog, Lazar Dobožanov, Nikola Lukić, Marko Radulović i Nemanja Vico, dok je u rezervi mladi bek Luka Pljevančić.

Pored Dobožanova, među stativama će biti i kapiten Branislav Mitrović (Vašaš), a u bazenu još: Dušan Mandić, Viktor Rašović, Nikola Jakšić, Radomir Drašović, Strahinja Rašović (Novi Beograd), Sava Ranđelović (Vašaš), Gavril Subotić (Crvena zvezda) i Đorđe Lazić (Breša).

– Ovo je reprezentacija Srbije, sastav igrača u koje imam maksimalno poverenje i siguran sam da će dati sve od sebe da na Prvenstvu sveta zabeleže dobar rezultat – rekao je Savić.

U Savićevom stručnom štabu je i mladi trener golmana Radničkog, Miloš Ostojić, a tu je i dugogodišnji fizioterapeut Vlada Radović.

Reprezentacija u Segedin putuje u nedelju 19. juna. Dva dana kasnije je susret prvog kola sa selekcijom Amerike, 23. juna je rival Australija, a 25. juna Kazahstan. Posle toga se takmičenje nastavlja na bazenu „Alfred Hajoš“ u Budimpešti.

Post Author: Milan

Ostavi komentar