Budućnost Radničkog na „Trofeju Smedereva 2022“

Rukometni klub Radnički od samog osnivanja najveću pažnju posvećuje radu sa mlađim selekcijama i uvođenju dece u čari ovog trofejnog sporta. Pored napornog rada na treninzima, najbitniji segment čini i učešće na turnirima gde najmlađi članovi kluba stiču neophodno iskustvo kroz utakmice sa svojim vršnjacima, kao i nove sportske prijatelje.

Najveći turnir ovog tipa u Srbiji se tradicionalno održava u Smederevu, gde su i ovog puta učešće uzele naše najmlađe rukometašice generacije 2010. i mlađe, koje su nastupile u dve kategorije – mini i velikom rukometu. „TROFEJ SMEDEREVA 2022“ je održan deveti put sa preko 100 učesnika iz 12 zemalja, kao što su Velika Britanija, Francuska, Grčka, Rumunija, Belorusija i poziv za nastup čini veliku čast i potvrdu svega dobrog što kragujevački superligaš postiže u radu sa mladima.

Ovako veliki i dobro organizovani turnir koji je ugostio oko 100 ekipa  je bio idealan poligon za sticanje iskustva i novih sportskih prijatelja. Naše najmlađe devojčice iz generacije 2010/11 su iskoristile priliku i učestvovale na ovom turniru, gde su pored velikog rukometnog iskustva kroz veliki broj odigranih utakmica stekle i mnogo novih sportskih prijatelja iz drugih gradova i zemalja. Takođe, deca su upoznala grad i učestvovala na večernjim, veoma lepo organizovanim manifestacijama poput karnevala, izbora za mis, pena party. Trenerima je pre svega turnir značajan kao provera trenutnog nivoa obučenosti na osnovu čega se planiraju dalje trenažne i takmičarske aktivnosti. Svakako treba naglasiti da je turnit „Trofej Smedereva“ odlična prilika da se u okvirima Srbije nadograđuje iskustvo, rukometno znanje, stiču prijateljstva, pa se nameće zaključak da ovu saradnju treba negovati i unapređivati i u narednim godinama, ne krijući zadovoljstvo, utiske sa turnira je sumirao Verko Radosavljević, trener ove perspektivne generacije.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar