Bronzani junior pojačao redove Radničkog

Jedna od najosetljjivijih i najojdgovornijih pozicija u modernom rukometu je pozicija čuvara mreže. Šumadijski superligaš se može pohvaliti činjenicom da je na tom mestu imao izuzetne golmane. Nakon isteka ugovorne obaveze iskusnog Dejana Zlatanovića koji je pružao sjajne partije, Radnički je sklopio saradnju sa supertalentovanim Nikolom Perićem (19), koji ima sve predispozicije da izraste u vrhunskog golmana. Sin legendarnog reprezentativca Jugoslavije i Srbije i nosioca brojnih trofeja i titula najboljeg golmana Dejana Perića je stavio potpis na dvogodišnji ugovor i od narednog šampionata će stajati između stativa Kragujevčana.

Nikola je rukometom počeo da se bavi sa 13 godina u mlađim kategorijama RK Celje, potom prelazi u rukometnu akademiju u Pančevu, a u karijeri je čuvao mrežu Dinama i Crvene zvezde. Osvajač je bronzanog odličja sa juniorskog prvenstva Evrope koje je odžano minule godine u Portugalu.

Drago mi je što sam postao član Radničkog iz Kragujevca. Svestan sam da sam došao u klub sa velikom tradicijom, kao i činjenice da je preda mnom velika šansa koju ću, nadam se, iskoristiti na najbolji mogući način. Trudiću se da u svakom danu dam svoj maksimalni doprinos, napredujem i da u izazovima koji dolaze, zajedno sa momcima postignemo dobre rezultate u sezoni koja je pred nama, reči su novopridošlog čuvara mreže Nikole Perića.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar