Bez snage u produžetku

Crvene dame su odigrale sjajan meč protiv favorizovane ekipe iz Kraljeva, koja je slomila otpor Kragujevčanki tek u produžetku. Gošće su se plasirale na finalni turnir Kupa Srbije rezultatom 82:91(21:21, 19:13, 13:17, 22:14, 7:16).

Utakmica je neodoljivo podsećala na meč odigran u prvenstvu kada su, takođe, Kraljevčanke odnele pobedu nakon ekstra perioda. Košarkašice Radničkog su ušle u igru bez respekta i straha i pokazale da mogu da se nose i sa najjačim ekipama u ligi. Prva četvrtina je protekla u izjednačenoj igri sa više promena u vođstvu. Kraljevo je došlo i do 5 poena prednosti, ali su se domaće brzo oporavile i do kraja deonice izjednačile rezultat (21:21). Sličan scenario je viđen i u drugom delu igre. Crvene dame su se odlično držale sve do 3 minuta do kraja četvrtine, a onda je gostujući sastav napravio 6 poena viška. Radnički smanjuje prednost gošći na 4 poena i na pauzu se odlazi rezultatom 40:44.

Veliki broj grešaka izabranica trenera Milovanovića u trećem delu igre dozvoljava ekipi Kraljeva da se rezultatski odlepi i stekne prvu dvocifrenu prednost, a zatim i maksimalnih 13 poena prednosti. Vraćaju se košarkašice Radničkog na pristojnih -8 ne isteku 30. minuta igre (53:61).

Do 5. minuta četvrte četvrtine Kraljevo stiče 13 poena viška i izgledalo je da je utakmica rešena. Međutim, neverovatnom upornošću Crvene dame lagano prilaze ekipi Kraljeva i u poslednji minut se ulazi sa prednošću gostujuće ekipe +2 (70:72). U sledećem napadu Kraljevčanke dolaze i do +4, a Radnički na samo desetak sekundi do kraja stiže na -1. Posle polovičnog učinka gošći sa linije slobodnih bacanja, Minela Mehović na isteku 40. minuta odvodi svoju ekipu u produžetak.

Ostale su bez snage domaće košarkašice u ekstra periodu i nisu uspele da se suprostave ekipi Kraljeva. Sigurnom igrom izabranice trenera Simića su rešile dodatnih 5 minuta u svoju korist i zasluženo se plasirale u polufinale Kupa Srbije.

U ekipi Kraljeva, najbolja je bila Aleksandra Račić sa 23 poena, 7 asistencija i 4 skoka, dok je Dragana Gobeljić upisala 19 poena, 6 skokova i 4 asistencije. Kod ekipe Radničkog, Minela Mehović je postigla 15 poena i 7 skokova, Marija Stojanović 14 poena i 9 asistencija, a Andrea Glomazić 12 poena i po 4 skoka i asistencije.

Post Author: Milan

Ostavi komentar