Besplatni treninzi džudoa za najmlađe

Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport prisustvovao je sinoć treningu DŽudo kluba „Radnički 034“ i tom prilikom pozvao mališane koji žele da se oprobaju u ovom sportu da dođu na treninge ovog kluba koji su zahvaljujući podršci grada Kragujevca za njih besplatni.

Revitalizovali smo sportsku infrastrukturu koja je potrebna za rad jednog ovakvog kluba. Rekonstruisali smo Atletski centar, a sada i ovu salu za borilačke sportove. Opredelili smo 6 miliona dinara za projektovanje čitave terase koja će u narednom periodu sprečiti prokišnjavanje čitavog objekta. Otvaranje ovakvog kluba posle nekoliko decenija, Kragujevac ponovo vraća na džudo mapu. Ova deca ponovo, posle nekoliko decenija imaju priliku da uče ovu plemenitu borilačku veštinu koja ih osim samoodbrane uči i pravim životnim vrednostima. Za decu koja žele da treniraju ovaj sport, škola džudoa je besplatna zahvaljujući podršci koju pruža grad Kragujevac – kazao je Stevović.

Ana Marija Milojević, trener DŽudo kluba „Radnički 034“ kaže da u klubu trenutno 20 mališana trenira ovu plemenitu borilačku veštinu. Oni uče osnove džudoa, uče padove, tehnike, a od septembra bi trebalo da počnu sa takmičarskom sezonom.

Klub je osnovan 2019. godine kao ogranak matičnog džudo kluba „Kinezis“, ali uz pomoć gospodina Stevovića i grada Kragujevca uspeli smo da osnujemo svoj klub i da otpočnemo neku priču džudoa u Kragujevcu, jer posle 1973. godine nije postojao ni jedan džudo klub u našem gradu – kaže Ana Marija Milojević.

Post Author: Milan

Ostavi komentar