Banjica poslednja stanica Radničkog pred Evropu

Posle tronedeljne pauze, vaterpolisti Radničkog vraćaju se u bazen, gostovanjem ekipi Banjice, u subotu od 17 časova, u meču šestog kola Superlige Srbije.

Uz vikend pauze u domaćem šampionatu, Kragujevčani su neplanirano preskočili i duel sa Partizanom, zbog koronavirusa kod nekoliko igrača „crno-belih“, ali nisu sedeli skrštenih ruku, jer ih od srede očekuje nastup u kvalifikacijama za Ligu šampiona, u Budimpešti. U proteklih pet dana ugostili su Jadran iz Herceg Novog, sa kojim su gotovo svakodnevno radili dva puta dnevno.

– Jadran je ekipa koja je već u grupnoj fazi Lige šampiona i pripreme sa njima su nam mnogo značile pred izlazak u Evropu. Jako dobro su uigrani, osvojili su Kup Crne Gore, stalni su učesnici Lige šampiona i mislim da smo dobro iskoristili duele sa njima – rekao je Nemanja Stanojević, mladi bek Radničkog.

Gostovanje na Banjici Šumadinci će iskoristiti za održavanje forme pred evropske okršaje, ali i za osvajanje novih bodova i ostanak u samom vrhu superligaškog šampionata.

– S obzirom na svakodnevne sparing utakmice sa Jadranom, ušli smo u takmičarski ritam, a sigurno je da će nam i meč sa Banjicom pomoći da u njemu ostanemo. Banjica nije ekipa za potcenjivanje, to je drugi tim Partizana i iskoristićemo priliku da se što bolje spremimo i odradimo poslednji štimung pred Evropu – zaključio je Stanojević.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar