B timovi započeli takmičenje u Prvoj ligi Srbije

Od samog osnivanja Rukometni klub Radnički je najveću pažnju poklanjao radu sa mlađim selekcijama, njihovom trenažnom procesu i uvođenju u sistem rada kako bi što veći broj bio priključen i činio osnovu A selekcija u budućnosti.

Po prvi put ove sezone, obe selekcije B timova Radničkog će se takmičiti u Prvoj ligi Srbije-grupa zapad i sticati neophodno iskustvo kroz odigravanje ligaškog takmičenja u seniorskom rangu. Mušku selekciju čine mladi i perspektivni igrači u rasponu godišta 2005. do 2008., a predvodi ih iskusni trener Bojan Milentijević, koji ih je preuzeo početkom avgusta ove godine.

Imamo izuzetno talentovane i perspektivne igrače u ovoj generaciji. Prevashodni cilj nam je da kroz šampionat Prve lige Srbije steknu neophodno iskustvo igranja u seniorskom rangu takmičenja, da podignemo taktičko-tehničke mogućnosti tima, a naročito da svaki igrač napreduje na individualnom planu, jer od ovih dečaka očekujem da u skorijoj budućnosti zakucaju na vrata prvog tima, jasan je prekaljeni strateg Bojan Milentijević.

Žensku selekciju koja se već takmičila u pomenutoj ligi, a čiju su osnovu činile mlade rukometašice 2005. godišta, nakon prekomande nekolicine njih u prvi tim, su upotpunile talentovane devojčice uzrasta 2008. i 2009., a selekciju je preuzeo njihov dosadašnji trener, perspektivni Milan Đukić.

Prethodne tri sezone sam trenirao generaciju 2008/2009. u kojoj ima devojčica sa velikim potencijalom. U kombinaciji sa starijim igračicama koje su osetile slast igranja u seniorskoj konkurenciji kroz Prvu ligu Srbije, potrudićemo se da napravimo kompaktnu celinu u kojoj će primarni zadatak biti napredak u svim segmentima igre i iskreno se nadam da će ove devojčice u nekom narednom periodu činiti osnovu prve ekipe, poručio je mladi stručnjak Milan Đukić.

U obe takmičarske konkurencije, liga će brojati po 12 ekipa.

 

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar