A1 liga: Očekivani poraz od Juga

Vaterpolisti Radničkog očekivano su pretrpeli prvi poraz na turniru B grupe Regionalne A1 lige, u Dubrovniku, od domaćeg Juga, rezultatom 17:6, u meču koji za njih nije imao preteranog rezultatskog značaja.

Kako je Jug apsolutni favorit za osvajanje prvog mesta na turniru, a posle tri pobede Kragujevčane odlučujući duel za plasman na „fajnal-for“ očekuje u nedelju protiv Primorca iz Kotora, strateg Radničkog Uroš Stevanović odlučio je da odmori od teškog rasporeda neke od najbitnijih igrača, golmana Lazara Dobožanova, centra Nebojšu Toholja i levorukog Aleksu Ukropinu. Šansu su dobili mlađi vaterpolisti, golman Filip Milutinović, centar Ognjen Vasović i bek Jovan Tanasijević.

Upravo su mlađi igrači i izneli veći deo tereta na ovoj utakmici, što je jedna od najboljih evropskih ekipa u ovom trenutku, sa velikim brojem hrvatskih reprezentativaca, ali i kvalitetnih stranaca, znala da iskoristi.

Pitanje pobednika praktično je rešeno u prvoj četvrtini, koju je Jug rešio u svoju korist sa 6:0, a kombinovani kragujevački sastav znatno bolji otpor pružio je u drugoj četvrtini, koju je izgubio sa 5:4. Tri pogotka za goste u tom periodu postigao je Nikola Lukić, koji je i prvi probio led.

U nastavku susreta Jug je polako uvećavao vođstvo, koje je na kraju bilo i dvocifreno.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bili su Grk Aleks Papanastasiu i Luka Lončar sa po tri gola, koliko je postigao i Nikola Lukić na drugoj strani. Dva gola za Radnički dao je Stefan Branković, a jedan Nemanja Stanojević.

Posle četiri kola Radnički ima skor od tri pobede i jednog poraza i zauzima drugo mesto, ispred Primorca i Solarisa koji imaju po dva trijumfa i neuspeha. Šumadinci turnir zatvaraju u nedelju od 13.40 časova, odlučujućim duelom za drugo mesto sa Primorcem (Sportklub 2).

Jug – Radnički 17:6 (6:0, 5:4, 3:0, 3:2)

DUBROVNIK – Bazen u Gružu. Bez prisustva publike. Sudije: Stanko Ivanovski (Herceg Novi) i Božo Đurašković (Podgorica).

JUG: Popadić, Ober 2, Fatović 2, Lončar 3, Kržić, Garsija 2, Tomasović 1, Merkulov 2, Papanastasiu 3, Žuvela, Benić, Obradović 1, A. Vukojević, I. Vukojević 1. Trener: Kobešćak

RADNIČKI: Milutinović, Rašović, Stanojević 1, Janković, Vasović, Krug, Tanasijević, Branković 2, Pljevančić, Miličić, Lukić 3, Panić, Todorovski, Radulović. Trener: Stevanović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar