Vučić se ne zalaže ni za EU, ni za vakcinaciju

Demokratska stranka upozorava na činjenicu da vakcinacija protiv virusa KOVID-19 za tri meseca u Srbiji nije dala vidljive rezultate u suzbijanju pandemije. Broj ljudi koji obolevaju i umiru od posledica infekcije korona virusom je i dalje izuzetno velik, a za sad nema ni naznake skorog poboljšanja stanja.

Glavni krivci za usporavanje vakcinacije i izostanak značajnijeg rezultata u suzbijanju virusa su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegov režim koji nisu ni sposobni ni iskreno motivisani da organizuju efikasnu borbu protiv epidemije.

Demokratska stranka ukazuje na to da Vučić prema vakcinaciji ima isti odnos kao i prema Evropskoj uniji. Kao što se na rečima zalaže za članstvo Srbije u Uniji, a u stvarnosti lično podstiče antievropsko raspoloženje u zemlji, tako se samo formalno zalaže za vakcinaciju, dok suštinski koči proces imunizacije i promoviše agresivno antivakserstvo. Besmisleno hapšenje istaknutih boraca protiv vakcine neće predstavljati nikakav podsticaj vakcinaciji, već će nesumnjivo biti u funkciji promocije i stvaranja lažne slike o privedenim kao protivnicima aktuelne vlasti.

Demokratska stranka ne sumnja u to da će se vođa režima u nekom trenutku teatralno vakcinisati, ali unapred upozorava da njegov igrokaz u Rudnoj Glavi, ili nekom drugom mestu, neće podstaći masovnu imunizaciju. Većina članova i pristalica Srpske napredne stranke se protive vakcinaciji i znaju da Vučić nije ozbiljan i iskren kada poziva građane da prime vakcinu. Isto tako oni koji se protive evropskom putu Srbije istovremeno glasaju za Vučića koji se na rečima zalaže za članstvo naše zemlje u Evropskoj Uniji zato što znaju da Vučić samo glumi evropejstvo. Da bi vakcinacija i ostale mere protiv pandemije dale željene rezultate, neophodno je da borbu protiv kovida povedu medicinski stručnjaci i iskreni zaštitnici opšteg interesa, a da se Aleksandar Vučić, njegov Krizni štab i dvorska svita što pre sklone u stranu.

Informativna služba Demokratske stranke

Post Author: Milan

Ostavi komentar