Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac : Palilule zapostavljena i zaboravljena mesna zajednica

Palilule je mesna zajednica koja je od strane vlasti koju predvodi Nikola Dašić potpuno zapostavljena i zaboravljena. Za poslednje četiri godine nijedna ulica nije asfaltirana ili rekonstruisana, nijedan parking nije uređen. Obećali su još pre sedam godina izgradnju kružnog toka „Mala Vaga“ i prevarili su građane kako bi dobili glasove na nekim prethodnim izborima. Danas imamo katastrofalno stanje parkinga na potezu iza solitera u ulicama Knaza Miloša, Braće Petkovića i iza zgrada u Jesenjinovoj ka Pošti. Ulica Kneza Mihaila od Šest topola do Zvezde se raspada, a u ništa boljem stanju nije ni ulica Bulevar Kraljice Marije. Ograda na školskom dvorištu OŠ“Treći kragujevački bataljon“ samo što ne padne. Stadion FK“Arsenal“ koji je nekada bio najlepši sada predstavlja pravo ruglo. Zbog lošeg održavanja propusta ka Lepenici imali smo ogromne poplave na potezu ispod Levačke ulice.

Lista Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac smatra da je ovakav odnos prema mesnoj zajednici Palilule nedopsutiv. Naš plan je da u našem mandatu izgradimo kružni tok „Mala Vaga“, rekonstruišemo ulice koje se nalaze u jako lošem stanju, a u prvom prioritetu su najfrekventnije ulice, asfaltiranje parkinga i proširenje istih, da obnovimo stadion FK“Arsenal“, postavljanje semafora na kritičnim tačkama u ulicama Knez Mihailovoj i Bulevar Kraljice Marije, da naše škole budu bezbedne za boravak dece, izgradnja Doma za Rome.

Raskrsnica na Maloj Vagi je jedna od najprometnijih raskrsnica u gradu. Ovde je planiran veliki kružni tok, obećavan svake godine, ali nikada započet i izgrađen. Ukoliko nam Kragujevčani na narednim izborima budu dali poverenje, obećavamo da ćemo izgraditi kružni tok na Maloj Vagi, proširiti ulicu Kneza Miloša koja će biti bulevar do ulice Karađorđeve, proširiti ulicu Slobode od petrovačke magistrale do Grada Sirena, i uraditi ulicu Milovana Gušića koja će takođe tako proširena predstavljati bulevar. Time ćemo savladati jedan od najvećih problema sa kojima se naši sugrađani suočavaju, a to je loša saobraćajna infrastruktura.

Da Palilule i Mala Vaga ponovo zasijaju starim sjajem glasajte za listu Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac br.10.

Post Author: Milan

Ostavi komentar