Udruženja Nova Snaga i Kragujevačka Inicijativa nastavljaju saradnju i posle izbornog ciklusa koji je završen u junu!

Pod zajedničkim imenom Alternativa, u okviru grupe građana, ove dve
organizacije nastupaju od 2018. godine, kada su prvo potpisale Sporazum o saradnji, a kasnije napravile zajedničku strukturu organizacije i izašli na izbore 2020. godine gde su osvojili 4,5% podrške građana Kragujevca.

Bojkot izbora, pre svega na republičkom nivou, odlaganje zbog pandemije, ali i sam strah od Covid-19 verovatno su sprečili Alternativu da zabeleži još bolji rezultat, a svakako podrška skoro 3500 građana obavezuje da nastavimo dalje, kažu u Alternativi.

Sada smo deo Skupštine grada Kragujevca i kroz odbornički klub nastavićemo da budemo opozicija svemu lošem što se radi u gradu, kao što smo to činili tokom prethodnih godina i u izbornoj kampanji. Očekujemo da nam se uskoro, kada se ispune sve predviđene procedure, na raspolaganje stave prostorije za rad i delovanje.

Nova Snaga i Kragujevačka Inicijativa ponovo će pokazati da dobro
organizovana grupa građana može da opstane i da ne mora po svaku cenu da uđe u vlast da bi mogla da deluje, a na kraju ostvari i dobar rezultat na izborima. Nećemo bežati od saradnje sa drugim opozicionim organizacijama, ali samo na ravnopravnim osnovama.

Post Author: Milan

Ostavi komentar