Šumadijska regija: Netransparentnost gradske uprave

 

Šef Odborničke grupe Šumadijska regija-Pokret slobodnih građana, Bojan Stojadinović izjavio je da nije iznenađenje niska ocena koju je Gradska uprava Kragujevac dobila zbog netransparentnosti rada u najnovijem istraživanju NVO „Tansparentnost Srbija“.

„Upozoravali smo na izrazitu netransparentnost rada naprednjačke lokalne vlasti od samog njenog uspostavljanja 2014. godine u Kragujevcu koji i po toj pojavi nije izuzet iz sivila ugašene lokalne samouprave u Srbiji. Primera loše prakse je zaista mnogo, počev od sumnjive privatizacije Radio-televizije Kragujevac, preko još netransparentnijeg vraćanja ove medijske kuće pod okrilje Grada Kragujevca. Javne rasprave o gradskom budžetu su održavane vikendima,odluka Gradskog veća nema na sajtu grada, dok odbornici dobijaju šture predloge odluka, da bi naknadno dolazilo do promene tekstova po njihovom usvajanju. Tako su izmenjeni programi javnih i komunalnih preduzeća, da bi se izdvojile enormne sume za nabavku nepotrebnih luksuznih automobila ili promašene marketinške kampanje, a sve zbog dilova sa ad hoc otvorenim firmama bliskih SNS-u i njenim koalicionima partenrima“, rekao je Stojadinović.

Odbornička grupa „Šumadijska regija – Pokret slobodnih građana“ bojkotuje plenarne sednice gradskog parlamenta, ali i analizira sporne odluke lokalne vlasti i nepravilnosti u njenom radu. Sve negativnosti biće tematizovane u periodu pred nama, u izbornoj kampanji ili u bojkotu, u zavisnosti od odluke organa stranke.

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar