SSP : „Trg Radomira Putnika – galantnost gradonačelnika“

Povodom počeka radova na Trgu Radomira Putnika, saopštenjem za javnost koje prenosimo u celosti, oglasio se Gradski odbor SSP-a u Kragujevcu :

U februaru smo od gradonačelnika Dašića zahtevali da kaže ko je odgovoran što smo Projekat izvođenja za Trg Radomira Putnika platili 4.000.000 dinara skuplje od druge ponude koju su imali na stolu. Umesto odgovora, gradska vlast nastavlja sa štetnim odlukama. Poslednja u nizu je Odluka o dodeli ugovora za nadzor na rekonstrukciji Trga Radomira Putnika. Umesto da angažuju nadzor iz gradske uprave ili JP „Direkcija za urbanizam“ oni su posao dodelili firmi „Beo potez“ iz Beograda kojoj će se platiti iznos od oko 7.000.000 dinara. Kada saberemo iznos koji je znatno više plaćen za Projekat za izvođenje, kao i iznos za nadzor dolazimo do 11.000.000 dinara. Sa tim iznosom mogli su da  asfaltiraju bar nekoliko ulica koje se raspadaju.

Ovo međutim nije sve. Za izvođača izabran je Konzorcijum „Alex Engineering & Construction“ i „Vostok investmenst“d.o.o., a vrednost ovog posla je 386.566.920,96 dinara. Sam proces izbora izvođača je u najmanju ruku problematičan, pre svega jer su drugi ponuđači imali identnične greške u tenderskoj dokumentaciji, a lider u niskogradnji u ovom regionu PZP Kragujevac se nije ni javio na tender. Ni jedna od angažovanih firmi nema značajne reference u ovom poslu, pa se postavlja pitanje ko garantuje kvalitete radova i da li će rekonstrukcija biti završena u roku.

Ukupna vrednost koju će Kragujevčani platiti za rekonstrukciju Trga Radomira Putnika je za sada 411.722.359 dinara. Ako se nastavi dosadašnja praksa pogrešnih i štetnih odluka, verujem da nije ni krajnja.

Zahtevam od gradonačelnika Dašića da nam konačno dostavi odgovore na postavljena pitanja iz februara meseca, kao i zbog čega je eksterno angažovan nadzor. Zbog vaših loših odluka 11.000.000 dinara grada ide u nepovrat, a ulice nam ostaju u katastrofalnom stanju.

Dalibor Jekić,

predsednik Gradskog odbora SSP Kragujevac i narodni poslanik

Post Author: Milan

Ostavi komentar