SSP : Odgovor na saopštenje Aleksandra Lazovića

Saopštenje Gradskod odbora SSP-a u Kragujevcu prenosimo u celosti :

Jako smo zabrinuti što se Vama i Vašim kolegama često priviđa Dragan Đilas, time samo pokazujete da imate veliki strah od njega. Sa druge strane nas jako brine zdravstveno stanje Vas i Vaših stranačkih kolega jer ukazuje da možda imate halucinacije koje ne znamo čime su izazvane.

Gospodine Lazoviću, za razliku od vaše stranke koja se sakrila iza lidera iz Beograda, mi smo na ove izbore izašli sa našim imenima i prezimenima. Pored toga što ste se vi iz SNS-a sakrili iza imena Aleksandra Vučića, pored toga što ste vršili pritisak na birače, ucenjivali ljude po preduzećima, kupovali glasove, delili pakete za glasove, ipak niste postigli željeni rezultat. Podsetićemo Vas da ste postigli jedan od najgorih rezultata u zemlji čak i lošiji nego u Begradu. Zamislite da su bili regularni uslovi, sad biste bili verovatno opozicioni odbornik. Ako stavimo u odnos novac koji ste potrošili u kampanji, a koji je 10-12 puta veći od ukupno potrošenog novca cele opozicije u Kragujevcu, zaključićemo da ste doživeli težak fijasko. Naš rezultat je postignut na častan način, a Vi ćete vašeg da se stidite do kraja života.

Kolika sloga vlada u vašoj koaliciji govori i to da ste dogovor o koaliciji postigli u Beogradu uz prisustvo dodeljenog vam staratelja Bajagića, to pokazuje kakvi su stvarno vaši odnosi unutar koalicije. Sloga koja trenutno vlada u opoziciji je nešto što vas najviše boli i žulja, ta sloga je stvorena na iskrenim odnosima. Probudite se i shvatite da posle dužeg perioda imate ozbiljnu opoziciju u gadskom parlamentu koja samo radi svoj posao.

Kao šef odborničke grupe SNS-a ne ide da budete površni i da iznosite neistine kako sednice sazivaju Veroljub Stevanović i Dalibor Jekić, već lepo pročitajte da te sednice saziva svih 36 odbornika opozicije koji žele da zaštite interese grada i Kragujevčana. Znamo da je teško da se naviknete da imate oponente i da imate ozbiljnu opoziciju naspram vas.

U prethodnom mandatu ste bili šef kabineta gradonačelnika Dašića, i kao mali od palube ste bili zaduženi za mnoge poslove, a jedan od tih poslova jeste bio sprovođenje odluke o isplati 300 miliona iz budžeta privatnom licu. Podsetićemo Vas da ste vršili pritisak na gradske većnike koji imaju ovlašćenje za potpisivanje da potpišu tu spornu odluku, a da su oni odbijali da to urade. Većnike ste VI pozivali i pretili da će biti smenjeni ako ne potpišu predlog sporne odluke. Koliko je odluka sporna govori u prilog i to da su neke Vaše stranačke kolege napravile i službene beleške o tome i pisale centrali stranke o ovoj odluci i posledicama koja ona može da izazove. Bežanje od rasprave na sednici jasno pokazuje da o ovoj temi ne smete javno da pričate, a sa druge strane je i indikator da ste vi iz vladajuće koalicije toga svesni. Uz sve što ste radili kao Dašićev mali od palube niste uspeli da se izborite da ostanete i dalje u njegovom kabinetu već ste iz njega izbačeni. Od starih SNS-ovaca ste targetirani kao glavni krivac za loše stanje u organizaciji i da Dašić treba da promeni šefa kabineta.

Gospodine Lazoviću, očekivali smo da ćete se vratiti u JKP Šumadiju i da ćete Vašim znanjem, iskustvom i energijom uticati na završetak radova na rekonstrukciji Tržnice, na popravljanju stanja izuzetno loših ulica, a Vi pobegoste u Energetiku. Da loše vodite ovaj grad je vidljivo na svakom koraku, a podsetićemo Vas da je za vlast u Kragujevcu vaš bivši predsednik Aleksandar Vučić rekao da je nesposobna.

Takođe, razumemo da nemate vemena za igranje jer ste preuzeli i funkciju prinudnog upravnika za Zemun. Sramno je da određeni broj ljudi vodite na prinudni rad u Zemun da rade kampanju za lokalne izbore, a protiv njihove volje.

Na kraju ćemo Vas gospodine Lazoviću nešto posavetovati, nikada nemojte napadati ljude koji su Vas napravili politički i koji su Vas zaposlili, naravno da mislimo na Veroljuba Stevanovića. Ugledajte se na predsednika Srbije koji nikad nije napao svog političkog oca Vojislava Šešelja.

Gradski odbor Stranke slobode i pravde, Kragujevac

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar