SSP Mladi : Niko ne brine za mlade Kragujevčane

Saopštenje za javnost Mladih Stranke slobode i pravde prenosimo u celosti :

Da je Kragujevac već dugi niz godina „zadnja rupa na svirali“ nije teško zaključiti. Tome svedoči i odnos Ministarstva turizma i omladine, kao i lokalne vlasti prema mladim Kragujevčanima.

Naime, pomenuto Ministarstvo sprovelo je početkom avgusta konkurs za projekte koji su za cilj imali unapređenje života mladih i njihovo učešće u keriranju lokalne politike. Od ukupno 60 raspisanih projekata, 27 je dobio grad Beograd.

Kako je moguće da mladi iz 4. grada po veličini nisu dobili ˝prebijeni dinar˝?

Pomoćnik gradonačelnika za omladinu Stefan Jovanović je pre samo nekoliko dana izjavio da grad Kragujevac čini sve kako bi unapredio položaj mladih Kragujevčana. Ukoliko je to istina, želeli bismo da nam odgovori kako je moguće da je lokalna vlast toliko demotivisala mlade Kragujevčane u lokalnim organizacijama da je samo nekolicina njih i aplicirala za raspisane projekte, smatrajući da je uzaludno prijavljivati se, jer Kragujevčani te projekte nikada ne dobijaju?

Podsećamo da je na osnovu sprovedenog istraživanja, čak 27% mladih navelo nezainteresovanost i nebrigu lokalnih vlasti o mladima kao jedan od najvećih problema sa kojima se suočavaju.

Ovo jeste jasan pokazatelj da je lokalna vlast u potpunosti zanemarila potrebe mladih. Očigledno je da Srpska napredna stranka ne brine “Za našu decu”, a to je samo još jedan od razloga zbog čega moraju biti prošlost posle lokalnih izbora sledeće godine.

Zvonko Crnić, član Mladih Stranke slobode i pravde, Kragujevac

Post Author: Milan

Ostavi komentar