SSP Kragujevac : Zaboravljeni nadvožnjak u smeću

Saopštenje Gradskog odbora SSP-a u Kragujevcu prenosimo u celosti :

Nadvožnjak u ulici Jovana Ristića u Kragujevcu koji povezuje više mesnih zajednica preko Lepenice, a koji koristi svakodnevno više od 30.000 građana, pored toga što je u izuzetno lošem stanju, zatrpan je i ogromnom količinom smeća. Ova najveća urbana deponija grada, ispod svodova najpoznatijeg železničkog nadvožnjaka, na svega 200 metara od spomenika velikog Jovana Ristića, ogledalo je gradske vlasti koja pokazuje nesposobnost na svakom koraku.

Neobezbeđen pružni prelaz na kojem se nalaze 4 kolovozne šinske trake prate mučne scene mladih roditelja koji svakodnevno prenose dečija kolica u rukama preko nebezbednih šina nadajući se da u tom trenutku neće naići neki voz. Veliki problem imaju i osobe sa invaliditetom koje se kreću isključivo u invalidskim kolicima. Konstrukcija objekta je ozbiljno narušena, na svakom koraku se mogu videti delovi armature koju je nagrizao zub vremena, neobezbeđeni instalacioni kablovi, kao i porušeni vodotoranj.

Gradski zvaničnici su obećali da će se u budžetu za 2021. godinu naći sredstva za rekonstrukciju ovog vitalnog saobraćajnog objekta koji koristi skoro 20% Kragujevčana. Nakon skoro dve godine vidimo da je ipak bilo u pitanju još jedno lažno obećanje.

U ime građana mesnih zajednica Filip Kljajić, Pivara i Bresnica apelujemo na gradske čelnike da svoje sugrađane u ovom delu Kragujevca ne tretiraju kao građane drugog reda i ozbiljno pristupe rešavanju problema bezbednosti nadvožnjaka i uklanjanju deponije ispod njega.

Nenad Todorović

Gradski odbor Stranke slobode i pravde, Kragujevac

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar