SSP Kragujevac : „Vlast u Kragujevcu nije briga za bezbednost dece“

Saopštenjem za javnost koje potpisuje potpredsednica SSP-a u Kragujevcu, Milena Stanković, oglasio se odbor ove stranke. Saopštenje prenosimo u celosti :

Prošlo je godinu i po dana od kada je u požaru stradao objekat iz 19. veka poznat kao kuća doktora Ilije Kolovića. Dugogodišnjim nemarom ovaj kulturno istorijski spomenik svoje višedecenijsko propadanje okončao je požarom kojim je nepovratno uništen.

Nemar i nebriga ime su i prezime lokalne vlasti koja je dozvolila da propadnu ne samo kulturno istorijski spomenici, nego i mnogi drugi, vitalni infrastrukturni objekti u gradu. Cenu nemara lokalne vlasti građani plaćaju svakodnevno na razne načine npr. nedovoljnim bolničkim kapacitetima, automobilima razlupanim vožnjom po uništenim putevima, povredama od padova na oštećenim trotoarima.

Ono što u ovom konkretnom slučaju brine je to što objekat sve vreme stoji neobezbeđen i dostupan svakom radoznalom licu. Da problem bude veći, neposredno uz oštećeni objekat nalazi se OŠ “Radoje Domanović”, kao i dečija igraonica. Nezaštićeni objekat tako predstavlja opasnost po živote ljudi, a pre svega dece.

Kragujevac pamti tragediju u kojoj je dete smrtno stradalo u ruiniranom objektu. Ograditi ruševinu ne zahteva ni velike izdatke, ni veliki napor, ali nikome ne pada na pamet da to uradi. Odnos lokalne vlasti prema ovom problemu, paradigma je za odnos vlasti prema ostalim interesima građana – jednostavno, nije ih briga.

Gradski odbor Stranke slobode i pravde insistira da objekat u najkraćem roku bude obezbeđen. Nemarnim funkcionerima koje plaćamo da vode računa o ovakvim stvarima, već 3. aprila građani će pokazati gde im je mesto, na političkom zgarištu.

Milena Stanković,
potpredsednica Gradskog odbora SSP Kragujevac

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar