SSP Kragujevac : RES(REZ) – POREZ

Povodom povećanja poreza na imovinu, saopštenjem za javnost oglasio se Gradski odbor SSP U Kragujevcu, saopštenjem koje potpisuje potpredsednik Gradskog odbora Obrad Turković :

Pored svakodnevnih poskupljenja i galopirajuće inflacije sa kojima se susreću Kragujevčani, sada će dodatni udar na budžet naših sugrađana biti i povećanje poreza na imovinu. Ova odluka gradske vlasti ne samo da još više otežava život našim sugrađanima i pokušava da svali na njih sav teret krize, nego beleži i crni rekord, jer je vlast u Kragujevcu za samo dve godine podigla cenu poreza na imovinu za čak 60%.

Novim predlogom odluke koju je gradsko veće uputilo Skupštini grada na odlučivanje izvršiće se korekcija prosečnih cena kvadrata po zonama u gradu Kragujevcu, a što će direktno uticati na povećanje cene poreza. Iz predloga se može videti da će povećanja prosečne cene kvadrata ići i do 20%.

Gradski odbor Stranke slobode i pravde Kragujevac, podseća da je gradska skupština u novembru 2020. godine već jednom  uvećala porez, podizanjem osnovice za obračun poreza na imovinu za 34% tako što je povećala poresku stopu sa 3% na 4%. Ako  se ovom povećanju doda nastalo uvećanje prosečne cene kvadrata, dolazi se do jasne računice da će građani plaćati i do 60% veći porez nego 2020. godine. Ova odluka vlasti Nikole Dašića i njegovih koalicionih partnera pokazuje svu bezosećajnost za stanje u kome se nalaze naši sugrađani koji jedva sastavljaju kraj sa krajem.

Rešenje postoji i Stranka slobode i pravde traži izmenu ove odluke tako da se stopa oporezivanja smanji na 3% i time spreči dodatni udar na kućne budžete.

Obrad Turković, potpredsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde, Kragujevac

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar