SSP Kragujevac : Ponovo ne(radi) bioskop

Gradski odbor SSP-a u Kragujevcu, nastavio je sa kampanjom podsećanja javnosti na neostvarena obećanja lokalne vlasti. Saopštenje koje potpisuje Milena Stanković, potpredsednica Gradskog odbora SSP u Kragujevcu, prenosimo u celosti :

„Hodajući stazama lažnih SNS obećanja, gradski odbor Stranke slobode i pravde Kragujevac odrzava osmu po redu kzm na temu lažnih SNS obećanja i danas govorimo o rekonstrukciji dvorana Šumadija i Pionir.

Dvorana Šumadija je u poslednjoj izbornoj kampanji koja se desila pre manje od godinu dana bila tema predizbornih obećanja, ali to nije bilo obično obećanje, već je propraćeno bilbordom na kome se nalazila slika dvorane i pored nje na slici, Aleksandar Vučić, glavom i bradom, valjda kao garant ispunjenja obećanja.

Vreme prolazi i nista se ne dešava i mi očekujemo da će i ovo obećanje, kao i brojna obećanja u prethodnim izbornim kampanjama ostati neispunjeno.

Dvorana Šumadija broji 1041 sedeće mesto i idealan je prostor za razvoj kongresnog turizma, za održavanje festivala, što bi bilo značajno kako za razvoj i popularizaciju kulture u gradu, tako i za poboljšanje turističke ponude, od čega bi koristi za grad bile mnogostruke.

Dvorana Pionir dok je bila u funkciji smatrala se najakusticnijom dviranom na prostoru bivše Jugoslavije i nedopustivo je da danas bude van funkcije posebno ako se uzme u obzir da je Kragujevac grad koji ima nižu i srednju muzičku školu, zatim fakultet na kome se studira muzika, nižu baketsku školu, više kulturno umetničkih društava, a takođe poslednjih godina, postoji i veliki broj privatnih muzičkih i plesnih škola.

Smatramo nedopustivim i da se koncerti simfonijskog orkestra održavaju u holu Druge gimnazije, a nastupi kulturno umetničkih društava u neakustičnoj sportskoj dvorani „Jezero „.

Dvorane Šumadija i Pionir su blago i resurs ovog grada, i mi iz SSP Kragujevac smo ih stavili na listu svojih prioriteta, koji ćemo realizovati kada nam građani Kragujevca daju svoje poverenje.

Milena Stanković,

Podpredsednica gradskog odbora Stranke slobode i pravde Kragujevac“

Post Author: Milan

Ostavi komentar