SSP Kragujevac : Odnos SNS prema Centru za matične ćelije, primer njihovog nedomaćinskog odnosa prema imovini građana Srbije

Gradski odbor SSP-a u Kragujevcu nastavio je sa svojom akcijom podsećanja građana Kragujevca na neispunjena obećanja aktuelne lokalne vlasti. Njihovo današnje saopštenje sa obraćanja javnosti ispred nezavršenog objekta „Centra za matične ćelije“, prenosimo u celosti :

„Stazama lažnih SNS obećanja, došli smo i do objekta Centra za matične ćelije u izgradnji, na kome su radovi otpočeli  krajem 2015. godine, a trebalo je da budu okončani u aprilu 2017.

Ovaj projekat Kragujevčani su dočekali sa radošću jer su ga doživeli kao razvojnu šansu za grad i priliku za zaposlenje i dalje usavršavanje kadrova sa Medicinskog fakulteta i iz Srednje medicinske škole, posebno zato što je na čelu te institucije trebalo da bude čuveni geneticar Miodrag Stojković.

Rezigniran odnosom vlasti prema ovom projektu i kašnjenjem sa radovima profesor Stojković je napustio Srbiju i otišao da predaje na Harvardu, a naši mladi medicinari su u velikom broju otišli put Nemačke, Norveške, Slovenije…

Ovo je republički projekat u koji su uložena znatna sredstva, radi se o više miliona evra i ovo sto sada možemo vidimo je primer nedomaćinskog odnosa prema imovini građana Srbije.

Objekat je delimično izgrađen iz kredita i napušten. Ostavljen da propada, a dug banci mora da se vrati. Sa kamatom, novcem građana Srbije.

U predizbornoj kampanji za poslednje izbore ovaj projekat je u luksuznom spotu predstavljen kao postignuće lokalnog SNSa, a Gradonačelnik Nikola Dašić je prilikom formiranja Vlade rekao da će u Vladi tražiti podršku da se nastave radovi na ovom projektu.

Pozivamo gradonačelnika da javnosti objasni u čemu je problem, zašto se stalo sa radovima, zašto je objekat ostavljen da propada, čija je to odgovornost i šta će grad i Gradonacelnik preduzeti da se ovaj problem reši i radovi nastave.

Gradski odbor Stranke slobode i pravde, Kragujevac“

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar