SSP Kragujevac : „Nazdravlje“

 

Povodom problema sa ambrozijom u Kragujevcu, saopštenjem za javnost koje prenosimo u celosti oglasio se Gradski odbor Slobode i pravde u Kragujevcu :

„Zagušivanje Kragujevčana polenom ambrozije godinama ne jenjava. Jedini održivi imunitet na vaše alergijske reakcije ima gradska vlast. Jer, to što kijate, imate sekreciju iz nosa i češete se do raskrvarenja, nije interesna sfera, biće i da ste kilavi. Povećanje broja ljudi alergičnih na ambroziju iz godine u godinu nije dovoljan argument za rešavanje ovog svrabeža na koji je lokalna vlast bezidejna. Pre svega zbog neodgovornosti i nesnađenosti, a i sposobnosti su upitne. Vaš kvalitet života, nelagode kroz koje prolazite u periodu od juna, pa sve do kraja oktobra nisu od značaja. Razmaženi ste.

Imajući u vidu da Stranka slobode i pravde nije obnevidela zahtevamo od gradske vlasti da pod hitno krene sa rešavanjem problema ambrozije u našem gradu i da na taj način utiče da što manje naših sugrađana ima respiratorne probleme koji u kasnijoj fazi mogu preći i u astmu. Zahtevamo da izvestite javnost grada Kragujevca o ovom problemu i date odgovore na sledeća pitanja:

 

  • Da li ste izvršili mapiranje, monitoring i na kojim lokacijama ste uništili ambroziju u toku ove godine?
  • Da li ste doneli strategiju uništavanja ambrozije?
  • Koliko ste sredstava u budžetu opredelili za uništavanje ambrozije?
  • Koje metode koristite za uništavanje ambrozije?
  • Koliko naloga ste dali fizičkim licima za uništavanje ambrozije?

Stranka slobode i pravde takođe zahteva da blagovremeno izveštavate javnost o koncentraciji polena ambrozije u vazduhu, kako bi na osnovu te informacije građani imali saznanja na osnovu kojih će preduzimati mere koje će im olakšati tegobe u ovom periodu godine. Za ozbiljno rešavanje ovog problema potrebno je da napravite regionalnu saradnju i da zajedničkim delovanjem kroz određeni vremenski period rešite problem ambrozije koji će u značajnoj meri uticati na kvalitet života građana.

Počešite se po lobanji, isti vazduh dišemo, a kad ulica udostoji vaše korake, kad protegnete kancelarijske noge – nazdravlje!“

 

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar