SSP Kragujevac : Koliko slojeva ima obraz ?

Gradski odbor SSP-a u Kragujevcu, nastavio je svoju akciju „Stazama lažnih SNS obećanja, posetom mesnoj zajednici Uglješnica, tačnije ulicama Sestara Ninković i Lazara Pantelića. Saopštenje SSP prenosimo u celosti :

Makadamski putevi staze su lažnih SNS obećanja meštana mesne zajednice Uglješnica. Danas smo na poziv građana iz ul. Sestara Ninković i ul. Lazara Pantelića vodeći računa da nam zglobovi ostanu na mestu, prošli pomenutim deonicama i govorili o pola veka nedovršenim ulicama. Uvežbana retorika SNS lokalnih političara ne obavezuje ih naspram izgovorene reči, obećanja, jer princip je u službi zbira (izbornog), a nakon izbora nema nas do izbora.

U predizbornoj kampanji građani ulica Sestara Ninković i Lazara Pantelića su dobili obećanje da će njihovi problemi biti rešeni najdalje do Nove godine, međutim do današnjeg dana nije dogodilo. Veliki problem građanima koji žive u ovim ulicama predstavlja podloga na kojoj se posle svake veće kiše pojave ogromne rupe i čija prohodnost bude dosta otežana. Građani u ulici Lazara Pantelića imaju dodatni problem nakon obilnijih padavina, zbog ulaska vode u kuće. Obilaskom ovog dela mesna zajednice Uglješnica videli smo da se sa sličnim problemima susreću i građani iz ulica Jurija Gagarina, Radisava Cvetića, Svete Živkovića, Carice Milice i Martina Lutera Kinga. Napomenuću da iako se radi o gradskoj mesnoj zajednici da ove ulice nemaju asfaltnu podlogu, kišnu kanalizaciju, a pojedine ni javnu rasvetu, pola veka. Zašto je ovaj deo grada zaboravljen od strane lokalne vlasti? Da li nisu dobri glasači?

Ovom prilikom, nadovezujući se na temu konferencije, želimo da ukažemo na katastrofalnu situaciju u gradu po pitanju putne infrastrukture i održavanja javnih površina. Nema ulice u gradu u kojoj nemate barem jednu udarnu rupu, a štetu svakodnevno imaju građani na svojim automobila, izraženo je brže propadnje, što uzrokuje povećane troškove održavanja. Bavili smo se temom neodržavaja zelenih površina koje izazivaju zdravstvene probleme kod građana, strah od gmizavaca, narušavajući komfor života.
Pokazatelji lošeg stanja u budžetu grada i lošeg funkcionisanja JKP „Šumadija“ su okom vidljivi, nisu imaginarni. Naslušali smo se priča da je budžet stabilan i da će putna infrastruktura biti sređena. Niti se desilo, niti će se desiti. Godinama tavore rovovi. Koncept više komunalnih preduzeća u jednom, čiji je tvorac SNS je poguban i pokazuje se kao izuzetno štetan i nefunkcionalan za grad veličine Kragujevca. Pomenuti način organizovanja je adekvatan za male opštine, ali ne za naš grad. Stranka slobode i pravde obećava da će u prvih šest meseci po preuzimanju odgovornosti vođenja grada transformisati ovo komunalno, nefunkcionalno preduzeće, a da će novo biti organizovano tako da pruža usluge održavanja kakvo zaslužuju naši sugrađani. Današnjim funkcionisanjem nisu zadovoljni zaposleni, time ni građani.

Vraćajući se na početak priče, u ime svih građana navedenih ulica mesne zajednice Uglješnica vam postavljamo sledeća pitanja:
• Da li u gradskoj mesnoj zajednici žive građani drugog reda?
• Zašto vas data reč građanima ne obavezuje?
• Hoće li vas biti sramota da pokušate istim lažima da ih saberete na biračke spiskove?
• Ko preuzima odgovrnost za infrastrukturne „uspehe“?
• Koliko slojeva ima obraz?
Dalibor Jekić,
predsednik Gradskog odbora SSP-a Kragujevac i član Predsedništva Stranke slobode i pravde

Post Author: Milan

Ostavi komentar