SSP Kragujevac : Kada ćemo ponovo imati pijacu

Povodom godinu dana od prestanka rada gradske Tržnice, saopštenjem i konferencijom za javnost, obratio se Gradski odbor SSP u Kragujevcu :

„Stranka slobode i pravde Kragujevac danas ispred devastirane zgrade Gradskih Tržnica želi da izrazi protest, da bude glas građana Kragujevca kojima je pre više od godinu dana oteta gradska pijaca. Oteta, kako od građana koji svoje dnevne i nedeljne pazare poljoprivrednih proizvoda obavljaju po haustorima i na ivičnjacima zavučenih gradskih ulica, oko mesta gde je nekada bila pijaca, ali oteta i od svih onih koji su do pre godinu dana mogli uljudno da prodaju svoje proizvode na tezgama Gradske tržnice.

Povod današnjeg okupljanja je obeležavanje godinu dana od prestanka rada gradske Tržnice. Namera gradske vlasti bila je da se do decembra 2020. godine Tržnica rekonstruiše u moderni objekat. Mi se danas nalazimo u mesecu martu 2021. godine, a nije potrebno da budete građevinski stručnjak da bi ste primetili da su radovi daleko od završetka.
Taj podatak toliko i ne plaši, koliko je poražavajuće da svako ko prošeta pored Tržnica može da vidi da sem 2 ili 3 radnika nikoga zapravo i nema na ovom gradilištu, a da često nema bukvalno nikoga, a vremenski uslovi dozvoljavaju izvođenje radova.

Mnoge organizacije i javne ličnosti grada su u poslednje vreme govorili o narušavanju kulturno istorijskog kompleksa Milošev venac čiji je deo ova prelepa zgrada. I mi se u potpunosti slažemo sa njima, o čemu smo i ranije govorili i ukazivali da zapravo mesto nove pijace je trebalo da bude na prostoru kasarne Radomir Putnik, a da se sadašnja zgrada tržnice treba pretvoriti u sastavni deo kulturno istorijskog kompleksa Milošev venac.

Podsećamo građane da je za ovu namenu JKP Šumadija podigla kredit od skoro 3 miliona evra.
Novca ima.
Vremenski uslovi su povoljni.
Pravo pitanje je zašto ne završavate posao i koji je zapravo pravi problem?

Duboko se nadamo da to nije nemar i neodgovornost, plašimo se da će se naše sumnje potvrditi.“

 

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar